Bistrițeanul Călin Farcaș a fost amendat pentru o postare pe rețeaua de socializare Facebook. Acesta a fost amendat contravențional cu suma de 200 de lei, pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice.

„Nu am cum sa tac si tre’ sa va spun: futu-va-n gura pe unde beți apă bă leprelor de la PSD!!! Poi ce faceți penalilor?? Copiii noștri au alocație de 84 de lei pe luna iar voi spargeți sute de milioane pe chefurile voastre??? In campanie ziceați ca treceți la treaba!!! Asta e treaba jegurilor??? Chefuri mă?? Sa va scoateți nevestele pe banii contribuabililor,nu?? Știți ce va doresc??? Dar din suflet va spun…. SA VA LUATI CITOSTATICE DE TOTI BANII PE CARE-I JEPCUIȚI DE LA AMĂRÂȚI!!! Sunteți niste imbecili bă… După chipul si asemănarea șefilor voștri…. Da da,șefii voștri care învie morții ca sa poată vota si după aia zic ca au dosare politice!!! Greața e puțin spus la ceea ce simt acum!!!! P.S. va rog din suflet să-mi scuzați vocabularul indecent, dar sincer nu am cum sa fiu diplomat cu niște „țărănoi” care s-au ajuns…”, a scris Călin Farcaș pe rețeaua de socializare.

 

Deputatul PSD, Daniel Suciu, a motivat de ce a depus plângere la Poliție în urma acestei postări.

„În calitate de purtător de cuvânt al PSD BN, cred că se impun niște clarificări referitoare la subiectul amenzii pe care domnul Farcaș a primit-o de la o instituție a statului. În primul rând nu este vorba despre critică și îngrădirea dreptului la exprimare. Am depus plângere la poliție în baza legislației în vigoare pentru că nivelul injuriilor adresate colegilor și participanților la o acțiune a partidului, și a PSD în general, a ajuns la un nivel mult prea jos pentru a fi trecut cu vederea. Nu ne-a deranjat niciodată critica, face parte din activitatea noastră, dar injuriile asemeni celor expuse de domnul Farcaș am considerat că trebuie semnalate. Aceasta nu are nimic de-a face cu critica. Libertatea de exprimare este un drept fundamental, la fel ca dreptul la demnitate și acela de ați apăra onoarea și imaginea în fața unor injurii incalificabile. Am consultat un avocat și încă din luna martie am solicitat autorităților să se pronunțe dacă este de competența lor sancționarea sau nu a acestui tip de mesaj la adresa unei organizații și a membrilor săi. Încurajăm libera exprimare, dar totuși considerăm că există o limită peste care nu se poate trece”, a explicat Daniel Suciu.

3 COMENTARII

  1. daca simpaticul domn director, fotbalist, vedeta tv, si necalificat ar fi vreo somitate, mai ca am putea accepta injuraturile sale!! Dar atata timp cat el personal nu face nimic, si nici nu este vreun model de urmat(decat daca vrei sa inveti cum sa tai frunza la caini pana la 50 de ani), mi se pare corect sa ia cineva atitudine, chiar daca sunt de la PSD. Ce aia nu sunt oameni? sau toti sunt rai? sau toti trebuie sa ii puna lui covoare de flori iar el sa nu faca nimic??? pe bune? cat timp exista legi, ele trebuie respectate. Cat o sa mai acceptam sa ne degradam prin astfel de vocabular ca si natiune? Poate fi virulent si cu un limbaj mai civilizat! Ia incercati sa il injurati voi pe el pentru toate barfele in care se baga, si atunci sa vedeti…..Urat!!! nu sunt de acord cu un astfel de limbaj exprimat in mod public!

SPUNE-TI PAREREA