Garda Națională de Mediu – Comisariatul Judeţean Bistriţa-Năsăud a efectuat, în ultimele cinci luni, 53 de controale la exploatări forestiere şi a aplicat amenzi de peste 33.000 lei. Într-un comun icat de presă, instotuția a transmis un avertisment operatorilor economici care desfășoară activități de exploatare forestieră.

„Una dintre preocupările principale ale Gărzii Naţionale de Mediu o constituie modul în care sunt respectate prevederile legislației de mediu în cazul exploatărilor forestiere.
În acest sens, în ultimele 5 luni, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat 53 de controale privind verificarea modului în care agenţii economici care desfăşoară activităţi de exploatare forestieră respectă prevederile legale în domeniul protecţiei mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservarii habitatelor naturale, a florei şi a faunei sălbatice, precum şi gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase.
Urmare a acestor acțiuni de control, comisarii Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Judeţean Bistriţa-Năsăud au aplicat 2 avertismente şi 2 amenzi contravenționale, în valoare totală de peste 33.000 lei.
Garda Naţională de Mediu avertizează, pe această cale, operatorii economici care desfășoară activități de exploatare forestieră, ca aceste actiuni vor continua, iar în caz de nerespectare a legislaţiei protecţiei mediului, amenzile vor fi usturătoare“, a transmis Garda de Mediu.

SPUNE-TI PAREREA