Ministrul de interne, Carmen Dan, s-a aflat astăzi într-o vizită la Bustrița, în cadrul căreia s-a întâlnit cu angajații din subordinea ministerului pe care îl conduce, Poliția, Jandarmeria și ISU.

Ministrul a declarat presei că a consemnat solicitările lor și a dat asigurări ca se va preocupa de probleme punctuale, cum ar fi siguranța cetățeanului, dar și salarizarea celor care lucrează în MAI.

Ministrul Carmen Dan va participa sâmbătă, 6 mai, de la ora 11.00, dla inaugurarea celei mai noi stații SMURD, la Lechința. Investiția de 1,5 milioane de lei este realizată din fondurile proprii ale Consiliului Județean și din bugetul Primăriei Lechința. Stația  SMURD va deservi zona de câmpie a județului.

„Îi mulțumesc domnului președinte (n.r. președintele CJ, Emil Radu Moldovan) că, datorită frumosului eveniment de mâine, rezultat al unei bune colaborări interinstituționale, mi-a dat ocazia să ajung și în mijlocul structurilor din teritoriu. N-aș fi putut să vin în Bistrița și să nu îmi doresc să mă întâlnesc ,față în față, atât cu echipa de conducere de la nivelul fiecărei arme, cât și cu cei care sunt în plan operativ și sunt la datorie. Am fructificat împreună acest prilej în sensul că am dorit să exite un dialog constructiv, să transmit celor din teritoriu care este gândirea mea ca ministru, ce obiective mi-am propus, ce priorități avem în acest mandat și cred că mai bine se discută despre lucururile astea atunci când Bucureștiul vine în teritoriu, decât când ne întâlnim în format mai restrâns prin intermediul videconferințelor. În principal, am vorbit despre obiectivele programului de guvernare, care sunt cunsocute, și am făcut o analiză a primelor trei luni. Le-am spus colegilor din structurile teritoriale care sunt datele pe care ne argumentăm această evoluție pozitiviă, ce constantăm după trei luni de activitate intensă, după aceste patru luni de la începutul anului, când specificiul ministerului ne-a provocat și n-am avut foarte multe motive și momente să avem răgaz. Un răgaz pe care ni l-am fi dorit, poate, după perioade dificile. Este un specific aparte, activitatea noastră este aparte și, în aceste context, lucruile în cadrul MAI se întâmplă aici și acum. În sensul acesta a trebuit să ne mobilizăm, în sensul acesta trebuie să reacționăm și trebuie să o facem cât mai bine. Obiectivul principal este creșterea gradului de siguranță al cetățeanuli, sens în care, ne dorim să dezvoltăm concepții, direcții de acțiune pe termene medii și lungi. Ne dorim să dezvoltăm politici de personal, pentru că toată lumea știe că avem probleme în zona deficitului. Ne dorim să avem o abordare mult mai flexibilă în ceea ce priovește alocarea resurselor , eficientizarea alocării acestor resurse, ne dorim să prioritizăm investițiile și, în sensul acesta, sunt pașui importanți pe care putem să îi facem, pentru că, din perspectiva conducerii ministerului, această abordare de a cârpi nu este eficientă, cred că mai constructiv este să stabilim obiective mari pe care să le finanțpm și să le ducem la îndeplinire.
Bineîneles am discutat și despre atât de problematicul subiect al salarizării. Și lucrurile, încet, încet, trebuie să intre pe un făgaș normal. Sunt convinsă că toate inechitățile cu care s-au confruntat cei din sistemul de ordine publică se vor așeza odată cu intrarea în vigoare a legii unice a salarizării. Am discutat și despre amendamentele pe care împreună cu sindicatele le-am adus pe ordonanța nouă și în ce măsură se va vedea beneficiul acestor amendamente în perioada imediat următoaee. Este un început “
A fost o ocazie bună pentru mine ca ministru să îi ascult și pe cei cu care m-am întâlnit, plec cu multe solicitări, plec cu multe probleme transmise de aici către București, mare parte din ele cunsocute, dar mă bucur să constat că la Bistrița există această dechidere și că cei din structurile ministerului împărtășesc această perpectivă, transmit ideile pe care el au, problemele pe care le au și discutăm inclusiv despre ideile și soluțiile pe care le avem“, a daeclarat ministrul de interne la Bistrița.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Trebuia sa stea de vorba si cu primarul si sa il convinga sa elibereze VEVERITA. Putea sa o faca chiar dansa .NU ?Va rugam sa va reintoarceti la noi si batar de RUSALII VEVERITA sa fie in libertate.

SPUNE-TI PAREREA