Gabriel Dumitru Hordoan (15 ani) a fost înmormântat astăzi. Acesta a primit taina prohodului la Biserica Catolica din localitate, fiind însoțit pe ultimul drum de către colegii și prietenii lui, care au purtat costume populare.

La un an de la moartea tatălui său, tânărul a fost înmormântat conform tradiției, cu bocitoare tinere, covârstnice, care au cântat versuri prin care au povestit viața scurtă a acestuia.

”Într-o zi de primăvară/ S-o dat o veste în țară/Că-ntr-un accident cumplit/Patru tineri au murit./ Erau doar niște puștani/ Până-n douăzeci de ani ”, așa a început cântarea morțească a fetelor, acestea continuând cu povestea de viața a lui Gabriel, dar și cu rugăminți de iertare ale tânărului către mama și fratele lui.

În versurile de încheiere, tânărul, prin vocea bocitoarelor, își ia rămas bun de la colegii de clasă de la Liceul Tehnologic Telciu, școală la care studia, aflându-se în clasa a IX a: ”Rămas bun, colegi de școală!/De-acum va fi banca goală/Și-apoi la mine în bancă/Va fi doar panglică neagră./Fragezi ani ai tinereții/ Mi s-a curmat firul vieții”.

La înmormântarea lui Gabriel a fost prezent și singurul supraviețuitor al accidentului, Adrian Pop.

Tânărul Gabriel Dumitru Hordoan, care a fost condus astăzi pe ultimul drum, s-a născut exact la data răsturnării Turnurilor Gemene (11.09.2001).

SPUNE-TI PAREREA