Peter Hurley, irlandezul care s-a atașat în mod deosebit de tradițiile seculare ale românilor, ne surprinde cu un nou proiect. După ce a traversat România pe jos, în Postul Crăciunului, bizuindu-se doar pe ospitalitatea oamenilor, a fost impresionat de descoperirea unei lumi care păstrează, încă, tradiții arhaice. Despre această experiență a scris în cartea sa, „Drumul crucilor“, un drum care pornește din maramureș, trece prin Bistrița-Năsăud și ajunge la București.

Peter Hurley a inițiat un nou proiect: el lucrează un documentar despre poveștile și misterele din estul Europei, iar primul episod este despre România.

Puteți vedea materialul VIDEO aici!

„În 2012, când am decis să traversez România de la nord la sud, fără un ban în buzunar, am crezut doar pe jumătate că acest lucru ar putea fi realizat, dar am avut, de asemenea, îndoielile mele. Nu am avut nici o idee despre cum s-ar putea termina aventura mea: mi-am propus să merg 600 km, în timpul iernii, peste văile și munții unei țări pe care am cunoscut-o bine, dar, de obicei, din confortul unei mașini. Nu am avut nici bani pentru mâncare și adăpost, tocmai pentru a dovedi că oamenii ar avea grijă de mine, un irlandez necunoscut, pur și simplu din ospitalitate.Nu a fost o călătorie ușoară. Dar a fost o revelație: mi-am dat seama cât de extraordinar de frumoasă este viața misterioasă și veche în această parte a Europei. Oamenii care locuiesc aici au fost păstori de generații întregi. Ei poartă cu ei povești personale și povestiri moștenite. Mi-am dat seama cât de mult este de a descoperit în acest sit arheologic viu“, a scris Peter Hurley în prezentarea proiectului său, postat pe kickstarter.com, cea mai importantă platformă de finanțare din lume, în ceea ce privește proiectele creative (film, muzică, artă, teatru, jocuri, design, fotografie ș.a.)

Obiectivul lui Peter este să realizeze un film documentar, o serie de cel puțin 6 episoade de 52 de minute fiecare, care explorează misterele, legendele, miturile și poveștile din sud-estul Europei.

Proiectul său a primit deja o finanțare de 750 lire, target-ul final fiind de 12 000. Oricine poate susține financiar acest proiect, accesând acest link!

SPUNE-TI PAREREA