După mai multe discuții și demersuri, competiția de atelaje canine a fost recunoscută oficial, în România, ca ramură a sportului, printr-un ordin al ministrului Tineretului și Sportului, emis în data de 10.04.2017.

atelaje canine ordin ministru

Astfel, competiția de astă-iarnă, de atelaje canine de la Piatra Fântânele, inițiată de preotul catolic Kiss Atilla, va avea, cu siguranță, și viitoare ediții.

Preotul Kiss Attila a fost câștigator în cadrul acestui concurs pe care l-a organizat pentru prima dată în județul nostru, la Piatra Fântânele.În concurs s-au înscris 27 de echipaje din Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria și România.
Preotul romano-catolic din comuna Rodna, Kiss Attila, participă de aproximativ zece ani în astfel de competiții, obținând până acum un titlu de vicecampion mondial și două titluri europene. În februarie, 2017,Kiss Attila, a devenit campion mondial la categoria B (6 câini) la campionatul mondial de atelaje canine care s-a desfășurat în Italia, la Malga Millegrobbe.

„Un cadou foarte frumos pentru Paste!!! Este recunoscut oficial sportul de atelaje canine!
Vreau sa multumesc in primul rand domnului ministru: Marius Alexandru Dunca, a comimisiei de evaluare, a domnului director general, a domnului deputat Daniel Suciu si a domnului presedinte Emil Radu Moldovan, a domnului prefect Ovidiu Frent, a domnului primar Tinu Grapini si a tuturor celor care s-au implicat ca sa fie recunoscut sportul de atelaje canine in Romania. Multumesc in special domnului Damaschin Berende pentru tot ajutorul dat, si pentru tot efortul pe care a depus ca in final sa fie recunoscut sportul nostru atat de frumos! In urmatoarele vreau sa va aduc la cunostinta: fiindca eu sunt preot in primul rand, nu vreau sa iau parte din nicio structura de directiune in acest sport. Am facut acest gest pentru tinerii nostri, pentru ca ei sa aiba suportul necesar sa ajunga cat mai sus!“, a scris Kiss Atilla pe facebook, cu privire la recunoașterea acestui sport.

SPUNE-TI PAREREA