Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud derulează săptămâna aceasta concursul „O meserie pentru viitor“, o competiție care promovează, în rândul tinerilor, beneficiile pe care formarea profesională le aduce persoanelor, afacerilor și economiei locale.

Săptămâna meseriilor a început luni la liceul agricol din Beclean, cu lucrări de întreținere și altoire la pomi fructiferi, continuând marți cu o întrecere între viitorii sudori, școlarizați la Colegiul Tehnic Grigore Moisil Pagina Oficială, Liceul Tehnologic Feldru, Liceul Tehnologic Tirlisua și Liceul Radu Petrescu Prundu Bîrgăului.

Competiția a continuat azi la Bistrița, avându-i în prim plan pe elevii care se pregătesc să devină bucătari. Ei s-au întrecut în măiestrie și inventivitate în cadrul concursului „Voi fi Chef ”, care s-a defășurat în bucătăria pusă la dispoziție de Hotel Metropolis.

„S-au întrecut câte două echipaje de la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița și Liceul Tehnologic Special Sf.Maria Bistrița. Elevii au avut de executat un preparat inovativ în funcție de materiile prime puse la dispoziție de către bucătarul-șef de la Hotel Metropolis, Doru Răileanu, preparatele de bază fiind carnea albă, legumele și condimentele. Elevii organizați în echipe și culori de ecuson galben, verde, albastru și roșu au preparat: piept de pui umplut cu ciuperci și sos de măsline, cu piure și roșii coapte; pilaf de orez cu piept umplut cu măsline verzi și sos, bruschete cu bacon și mozzarella, tortini cu cartofi, ceapă și ou.
Evaluatorii de la hotel Metropolis au apreciat preparatele elevilor, au fost plăcut surprinși de frumoasele preparate și le-au sugerat elevilor ca după absolvirea școlii să participle la o selecție în vederea continuării drumului pe care l-au ales de a lucra pe calificarea de bucătar. Vor fi premiați, vineri, la ISJBN. Bucătarii iscusiți au demonstrate că pot să facă preparate delicioase. Felicitări!“, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Alte concursuri din Săptămâna Meseriilor:

La activitatea zilei, „Grădinarul creativ”, au intrat în competiție trei echipaje, de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrita, Liceul Tehnologic Agricol Beclean și Liceul Tehnologic Lechinţa.
Proba practică s-a desfășurat pe lotul experimental al Liceului Tehnologic Agricol Beclean.
Temele din concurs au fost: Lucrări de formare și întreținere a coroanei la pomii fructiferi și Altoirea la pomii fructiferi.


A doua activitate din cadrul Concursului „Săptămâna meseriilor – O meserie pentru viitor” s-a desfășurat la SC Comelf Bistrița, unde au participat echipaje de la Colegiul Tehnic Grigore Moisil Pagina Oficială, Liceul Tehnologic Feldru, Liceul Tehnologic Tirlisua și Liceul Radu Petrescu Prundu Bîrgăului. Sudorul european a avut o probă practică – o sudură prin procedee speciale. Toți participanții au primit diplome și vor fi premiați de către SC Comelf Bistrița în cadrul festivității de încheiere a concursului.

SPUNE-TI PAREREA