Cofetăria By Laura este una dintre ultimele apariții în Bistrița, în domeniul prăjiturilor, dar noul brand a reușit să se impună rapid datorită rețetelor deosebite care satisfac și cerințele unor categorii mai restrânse de consumatori, cum ar fi adepții raw-vegan sau oamenii care suferă de diabet.

Povestea cofetăriei este, de asemenea, una deosebită și vine din nostalgiile copilăriei, cu mâinile blajine ale bunicii care frământă aluatul, mirosul de vanilie, măr copt și lămâie rasă.

Laura Crișan, persoana din spatele prăjiturilor By Laura este profesoară de limba latină la Colegiul Național „Andrei Mureșanu“ din Bistrița. Acum câțiva ani, când a luat o pauză profesională pentru a se dedica „meseriei“ de mamă, a luat decizia a valorifica pasiunea ei pentru prăjituri, pasiune pe care și-a descoperit-o încă din copilărie.

„Când eram mică, îmi plăcea să mă uit la bunica cum făcea prăjituri. EraM fascinată. Erau prăjituri din rețetarul gospodinelor de demult: negresă, japoneză… chestii mai «de-acasă»… prăjitură cu mere, cozonaci. N-am făcut dintotdeauna prăjturi. A început când eram în concediu de maternitate. Aveam prea mult timp liber și căutam să fac ceva acasă. Luam o rețetă de-acolo, una de dincolo… și am tot experimentat tot felul. Căutam pe internet, ceream mamei cărți de bucate mai vechi… Treptat, am început să fac rețete tot mai complicate“, povestește Laura.

După ce e „exersat“ acasă, Laura s-a încumetat să își deschidă propria cofetărie și, astfel, și alții se pot bucura de talentul ei. Sprijinul său a fost soțul ei, Răzvan Crișan, care a încurajat-o și a susținut-o tot timpul.

„Nu știu dacă aș fi îndrăznit să încep toate acestea dacă nu m-ar fi încurajat el“, mărturisește Laura.

Deși pasiunea ei a pornit de la rețete clasice (la fel ca limba pe care o predă ), Laura s-a perfecționat în ceea ce înseamnă „noutăți“ în domeniul cofetăriei.

„Avem niște rețete de prăjituri pe care nu le găsești în altă parte. Nu sunt chiar rețete tradiționale. Avem și prăjituri raw-vegan și mai sunt vechi clienți care își comandă de sărbători astfel de prăjituri. Facem și prăjituri pentur diabetici. La alte cofetării nu se fac“, explică ea.

Pe lângă acestea, oricine are un eveniment deosebit și își dorește un tort neobișnuit, știe că îl poate realiza cofetăria By Laura.

„Am avut tort subformă de avion, tort subformă de instalații… De câte ori avem câte o comandă mai complicată, căutăm și ne documentăm despre cum am putea face ca să ne apropriem de dorința clientului și să păstrăm și gustul“, spune Laura.

By Laura realizează torturi pentru orice ocazie, de la aniversările celor mici, la majorate, nunți, botezuri și diferite alte evenimente pe care oamenii vor să le celebreze.

Figurinele și adevăratele opere de artă din pastă de zahăr sunt foarte apreciate la orice eveniment, dar sunt și clienți care preferă aspectul clasic și natural al preparatelor dulci și optează pentru această variantă.

De asemenea, cofetăria este specializată și pe amenajarea de „candy-bar“, acest detaliu festiv care a devenit un must-have la aproape orice eveniment.

În ceea ce privește torturile de nuntă, cele mai pretențioase, By Laura este mereu la curent cu noutățile și trend-urile din domeniu. Anul acesta, printre modelele în vogă se numără torturile cu detalii botanice, model recomandat de Laura.

Laboratorul By Laura se află pe strada Ursului nr. 12 și pentru contact puteți apela numărul 0740 150 205 sau puteți accesa pagina de facebook.

Până în data de 10 aprilie, By Laura primește comenzile pentru Sărbătorile de Paște: o gamă foarte variată de prăjituri și torturi de casă, precum și cozonaci sau sărățele.

oferta paste

SPUNE-TI PAREREA