Primăria municipiului Bistriţa îi invită vineri, 7 aprilie 2017, de la ora 10.00, pe toţi cei care doresc să participe la împodobirea simbolică a unui arbore din Piaţa Centrală, cu ornamente specifice sărbătorilor pascale.

„Ne propunem să continuăm această frumoasă tradiție după semnalele pozitive pe care le-am primit în urma acestei acţiuni pe care am organizat-o anul trecut“, a transmis primarul Ovidiu Crețu, într-un comunicat de presă.

Copacul cu ouă va fi amplasat lângă Biserica Evanghelică. Obiceiul este unul obișnuit în Austria sau Germania, dar, în România, tradiția este specifică doar sașilor și maghiarilor.

Bistriţenii au descoperit această tradiţie în urmă cu câțiva ani, când primăria şi Forumul Democrat German au reluat organizarea târgului de Paşti al saşilor – Ostermarkt, eveniment organizat în săptămâna dinaintea Învierii Domnului, după calendarul catolic.

1 COMENTARIU

  1. Bistritenii din nou prostiti de Primaria care si asa i-a pus gand rau acestui amarat de copacel. Cand va incepe santierul de asa zisa modernizare a PIETEI CENTRALE acest copac si altii 103 cu OUA cu tot vor cadea prada DRUJBELOR. Exista un proiect care demonstreaza acest lucru prost facut, si in locul copacilor si a ierbii, se va betona, dala, bordura intreg perimetrul. Asa ca nu va mai sfarmati ! Fariseismul Administratiei nu lipseste nici macar de SFINTELE PASTI !!!

SPUNE-TI PAREREA