Au început „tăierile” de primăvară în Sîngeorz-Băi. Mai mulți arbori din orașul stațiune au fost doborâți în ultimele zile. Instituțiile s-au sesizat și vor face controale privind legalitatea tăierii arborilor.

Cititorii publicației noastre ne-au trimis mai multe fotografii cu arbori mari tăiați cu drujba. Tăierile s-au făcut atât în pădure, în cursul zilei de astăzi, cât și în parcul din oraș, în urmă cu două săptămâni.

Instituțiile abilitate au fost sesizate cu privire la acest aspect și se vor face controale. Contactat telefonic, directorul Gărzii de Mediu, Gabriel Petraș, spune că a primit și el fotografii cu arborii tăiați și că se va efectua un control la fața locului.

„Am primit și eu pozele și sesizarea. Luni, o să facem o verificare. Deocamdată nu pot să vă dau mai multe informații”, a declarat Gabriel Petraș.

Se pare că și Garda Forestieră Bistrița-Năsăud a fost sesizată cu privire la tăierea arborilor, reprezentanții instituției făcând controale în teren. Deocamdată, reprezentanții Gărzii Forestiere nu au putut fi contactați pentru mai multe informații.

UPDATE. Conform celor constatate la fața locului de către reprezentanții Gărzii Forestiere, au fost doborâți 45 de arbori (salcie, castan, paltin, tuie, ienupăr etc.), în volum total de 16,5 mc. Arborii nu erau marcați și paguba produsă este de aproximativ 4000 de lei. În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori, urmând ca poliția și parchetul să continue cercetările.

1 COMENTARIU

  1. E macel in parc din ordinul primarului! In orice oras civilizat se respecta regulile si legile, in sangeorz nu! S-a apucat de taiat fara nici o aprobare, aici la noi totul se face cum vrea ogagau. Daca se taiau in bistrita 45 de pomi din ordinul lui cretu, cum sarea lumea in sus?

SPUNE-TI PAREREA