Într-un decor specific bucovinean, care a adus oaspeții mai aproape de atmosfera caldă, primitoare din casa bunicii și de aroma din cuptoarelor tradiționale în care se coc bunătățile, ciocolateria Sweet Art de pe Pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița a inaugurat astăzi un preparat special.

Este vorba de faimosul cozonac bucovinean, preparat după o rețetă autentică din această zonă, unde Sărbătorile de Paște au o coloratură deosebită. Cozonacul cu nucă sau mac are o savoare deosebită și provine dintr-o zonă din apropierea orașului Rădăuți, fiind preparat de o familie care se ocupă de această îndeletnicire de ani buni.
Iulia și Valentin Echert, proprietarii ciocolateriei a hotărât să aducă acest cozonac și la Bistrița, după ce, de mai mulți ani, obișnuiesc ei înșiși să îl cumpere pentru sărbători, în familie. Având în vedere că aceste preparat este exportat în mai multe țări, cei doi s-au gândit că ar fi o idee bună să fie degustat și la noi în oraș. Mai mulți oaspeți au trecut pragul ciocolateriei și au apreciat gustul cozonacului, dar și a vinului moldovenesc, servit cu această ocazie.

Pentru cei care își doresc să îl aibă pe masa de Paște, cozonacul poate fi comandat la Chocolaterie Sweet Art, Pietonalul Liviu Rebreanu nr. 3, tel 0263/ 231 887.

Puteți accesa și pagina de facebook a ciocolateriei AICI!

SPUNE-TI PAREREA