Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, a vorbit într-o conferință de presă prilejuită de donația unei ambulanțe din Germania despre Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean.

“Neurochirurgul Farcaș e un trimis al lui Dumnezeu la Bistrița. Când domnul doctor Florian mi-a spus că ce știe el să facă știe și Andrei, nu mi-a venit să cred. E un doctor extrem de aplicat, cu un program foarte clar. Să vezi om operat de coloană sau de hernie de disc vineri și luni se plimbă prin salon e o realizare. Mă bucur foarte mult că toate investițiile noastre, care sunt investițiile oamenilor, a comunității, că ei plătesc taxe și impozite, în acel bloc operator își arată roadele”, a spus Radu Moldovan.

“Ne-am dat de lucru, pentru că au crescut foarte mult costurile, cu toată aparatura care scoate aerul, păstrează temperaturi. În plus față de asta, am aflat și eu că la chirurgie sunt costuri foarte mari și care nu se acoperă…despre neurochirurgie nu are rost să povestesc. Sunt lucruri scumpe, dar viața omului are un mult mai mare preț. Fiind costuri foarte mari pe neurochirurgie, este un program național care finanțează o anumită parte. Ministerul finanțează aceste programe în spitale care au linie de gardă. Pentru linia de gardă îți trebuie 3-4 neurochirurgi. E un început, am înțeles că ar mai fi unul și sper ca într-un termen scurt să-i mai găsim pe ceilalți doi, ca să putem să autorizăm spitalul cu linie de gardă și să putem intra în programul național de neurochirurgie”, a spus Radu Moldovan.

SPUNE-TI PAREREA