Proiectul depus de primarul Traian Ogâgău pentru finanțare europeană a fost respins. Orașul stațiune pierde o finanțare de aproximativ 4 milioane de euro.

În luna noiembrie, orașul stațiune a primit licență pe un izvor de apă minerală. Primarul Traian Ogâgău, aflat atunci în primele luni de mandat își propunea să obțină finanțare europeană pentru proiectul ”SOS (Sat-oraș-stațiune) Aqua Primus”, prin Programul Operațional Regional. Proiectul avea ca obiectiv dezvoltarea stațiunii prin exploatarea apelor minerale, trasee turistice și amenajări ale unor zone importante. A fost realizat și depus pentru finanțare prin Programul Operațional Regional, măsura 7.1.

În urmă cu câteva zile, s-a afișat rezultatul evaluării, proiectul fiind respins. Vestea proastă pentru orașul stațiune a fost dată de deputatul PSD, Daniel Suciu. Acesta a remarcat că un proiect asemănător a fost aprobat pentru Băile Felix.

“Din păcate, proiectul depus de orașul Sângeorz-Băi, pe fonduri europene, mai precis prin Programul Operațional Regional, măsura 7.1, a fost respins. Deși de o săptămână s-a afișat rezultatul evaluării, abia în această seară am aflat această veste proastă. Pentru că mă interesează soarta orașului, am discutat acest subiect cu primarul din Sînmartin (Băile Felix), domnul Cristian Lazar, și chiar el mi-a confirmat acestă situație. Nu mi-a rămas decât să-l felicit, el reușind să treacă în etapa finală de avaluare, cu un proiect în valoare de 3,5 milioane de euro. M-am întâlnit cu el tocmai pentru a vedea care a fost rețeta succesului”, a scris Daniel Suciu pe Facebook.

“Sper ca administrația orașului să găsească soluții pentru a nu pierde finanțările europene și la următoarele sesiuni. Îi rog pe toți factorii de decizie din oraș, primar, viceprimar și consilieri, indiferent de culoarea politică, să găsească acel proiect care să primească finanțare și să ajute dezvoltarea orașului. E mare păcat că din două stațiuni balneoclimaterice din regiunea noastră, adică Sângeorz-Băi și Felix, doar una a reușit, iar peste 7 milioane de euro rămân necheltuiți”, a mai scris Suciu.

SPUNE-TI PAREREA