Județul Bistrița-Năsăud ar putea intra în Cartea Recordurilor cu un eveniment inedit, care va avea loc în orașul Năsăud.

Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, spune că se pregătește un eveniment pe stadionul din orașul academicienilor. Este vorba de stabilirea unui record mondial, care ar consta în adunarea a peste 6000 de oameni îmbrăcați în costume populare.

“Îmi doresc foarte mult, dar trebuie să mă sfătuiesc cu primarii, pentru a continua modelul de succes de anul trecut cu Ziua Costumului Popular de la Năsăud. Dacă se angajează toți primarii să ne sprijine, să îi putem aduce pe cei de la Guiness Book, să adunăm 10.000 de oameni pe stadion, am putea marca acest lucru. Lumea e încântată de-a dreptul. Costumele noastre populare sunt spectaculoase, sunt unice, cu clopul de păun, cu pieptarul cu ciucurei”, a spus președintele Consiliului Județean.

Anul trecut, în 15 mai, de Ziua Costumului Popular, peste 5000 de persoane s-au adunat pe stadionul din Năsăud, îmbrăcați în straie tradiționale.

foto: Agerpres

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA