Căprioare la liziera pădurii/ Valea Budacului/ Bistrița

Valorile termice specifice primăverii vor continua să domine pe parcursul următoarelor două săptămâni în majoritatea regiunilor, însă, în același timp, vor exista perioade în care precipitațiile vor fi prezente pe arii mai extinse și la munte, arată prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă pentru perioada 6 – 19 martie 2017.

În Transilvania, vremea va fi caldă pe tot parcursul perioadei de prognoză, iar regimul termic diurn va avea doar ușoare variații în acest interval, fiind caracterizat de o medie regională a temperaturilor maxime de aproximativ 12 grade în prima săptămână și de valori de 8 — 10 grade în cea de-a doua săptămână, cu o tendință de creștere spre o medie de 12 grade în ultima zi. Temperaturile minime nocturne vor fi de cel mult 2 grade între 6 și 10 martie, de 0 grade între 11 și 13 martie și de la—2 la—1 grad între 14 și 19 martie. Vor fi precipitații pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse între 6 și 9 martie și, din nou, între 12 și 16 martie, iar în jurul datei de 7 martie cantitățile de apă pot fi moderate.

La munte, regimul termic nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză și va fi caracterizat de valori diurne de aproximativ 4 grade, în medie, în prima săptămână, și de la 2 la 4 grade în cea de-a doua. Temperaturile nocturne vor fi ușor negative și vor avea o valoare medie de până la—3 grade între 6 și 13 martie, respectiv între—5 și—4 grade pentru intervalul 14 — 19 martie. Precipitațiile vor fi prezente la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar în jurul datei de 7 martie se pot înregistra cantități de apă mai importante.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

SPUNE-TI PAREREA