În ultimii ani, Tășuleasa Social, împreună cu sute de voluntari au împădurit hectare de teren din Bistrița-Năsăud, în mai multe comune. Printre comunele unde s-au efectuat astfel de împăduriri se numără Budești și Sânmihaiu de Câmpie.

Prefectul județului, Ovidiu Frenț, a efectuat o vizită în porțiunile de păduri împădurite de Tășuleasa, alături de primari și reprezentanți ai unor instituții silvice.

“Am făcut o verificare în teren în comunele Budești și Sânmihaiu de Câmpie, împreună cu Alin Ușeriu (fondatorul Tășuleasa Social), Daniel Pop (șef Garda Forestieră BN), Constantin Șulea (Ocolul Silvic Exp. Lechința) și cei doi primari, Vasile Codrea și Ioan Mate. Perimetrele se prezintă în general bine, puieții au prins rădăcini solide și par să se transforme încet-încet în primele trupuri de pădure pe coamele dealurilor golașe ale celor două comunități care sunt printre cele mai sărace din județ în privința fondului forestier”, spune Ovidiu Frenț.

“Am convenit că partea de plantare e doar o etapă dintr-un lung șir de lucrări de completare, întreținere și îngrijire care trebuie făcute până la viitoarea stare de masiv a arborilor. Este nevoie sistematic de intervenții manuale și mecanizate de mobilizare și descopleșire pentru a ajuta puieții să crească în condițiile pedologice foarte precare din această zonă. De asemenea se impune implicarea mai hotărâtă a autorităților locale și în general a comunităților care trebuie să înțeleagă faptul că aceste perimetre sunt viitoarele păduri de care vor beneficia copiii lor și generațiile care le vor urma. Pentru acest lucru e nevoie de o grijă față de puieții plantați aici în ultimii ani asemănătoare cu cea pe care o avem față de copii, ei trebuie îngrijiți, ajutați și ocrotiți până când se fac mari”, mai spune prefectul.

SPUNE-TI PAREREA