„Blocul operator centralizat are în dotare începând de luni un nou echipament medical performant, achiziționat cu fonduri alocate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Este vorba de un microscop operator Haag-Streit Surgical care va fi utilizat de specialitățile medicale de neurochirurgie, chirurgie plastică și reparatorie și ORL, putând astfel crește gradul de complexitate a intervențiilor chirurgicale efectuate“, a anunțat directorul directorul administrativ al Spitalului Județean, Gabriel Lazany.

microscop

Blocul operator de la Bistrița a însemnat o investiţie de aproximativ 6,5 milioane de euro, fiind construit după cele mai moderne standarde şi dotat cu aparatură de ultimă generaţie. Acesta dispune de sisteme moderne de protecţie împotriva infecţiilor.

Fondurile necesare executării lucrărilor la blocul operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost asigurate în proporţie de 75% de către Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În acest an, mai multe intervenții chirurgicale în premieră au avut loc în acest bloc operator: intervenții neurochirurgicale și intervenții din sfera ORL.

SPUNE-TI PAREREA