O zi plină de muzică și culoare, azi, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc“. Târgul „mARTișoare la bibliotecă“ a adunat elevi de la școlile și liceele din oraș, care și-au expus creațiile ce vestesc venirea primăverii, în ajun de 1 Martie.

Ziua însorită a pus în valoarea mărțișoarele lucrate cu migală și multă creativitate.

Cercetașii bistrițeni au ales mărțișoarele prin care promovează natura și petrecerea timpului în aer liber. Micuții cercetași au făcut cu mâna loc săpunuri naturale, cu ingrediente ecologice și plante medicinale, săpunuri pe care le-au expus la acest târg.

„Vrem să celebrăm sosirea primăverii, bucuria… Cercetașii sunt prieteni cu natura și vrem să transmitem bună dispoziție. Avem aici săpunuri făcute de lupișori, categoria cea mai mică de cercetași, săpunuri naturale cu plante. Au fost făcute în tabăra de lupișori a Cercetașilor Bistrițeni“, a spus unul dintre reprezentanții cercetașilor.

Cu multă inventivitate, dar și nostalgie, reprezentanții Bibliotecii Județean au creat un stand cu mărțișoare care promovează cartea și lectura. Mărțișoare din fișele vechi ale cărților, existente înainte de introducerea sistemului electronic, semne de carte cu versuri incluse și etichete cu figura lui Coșbuc au animat standul bibliotecarilor.

„Am făcut semne de carte sub toate formele, sunt create de noi bibliotecarii… reprezintă personalitatea fiecăruia. Am avut și câteva nostalgii și am folosit fișele de carte pe care le foloseam la împrumut înainte d eîmprumutul electronic. Avem mărțișoare de provocare, fișe de carte cu cărțile pe care le vom citi în 2017, semne de carte, cu hârtie din căți vechi, uzate fizic și moral… Avem mărțișoare cu mes,a sunt și peozii pentru romantici“, a spus Alina Pop, bibliotecară.

SPUNE-TI PAREREA