Temperaturile aerului vor urca în următoarea perioadă până la 18 ºC, mai ales în zonele sudice și sud-estice. Precipitațiile vor fi mai prezente în regiunile montane atât pe 1 martie, cât și după 6 martie, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 27 februarie – 12 martie 2017, publicată luni.

 În Transilvania, media temperaturilor maxime va atinge, în 28 februarie, 16 ºC. În primele două zile din luna martie media maximelor termice va scădea cu aproximativ 6 grade, apoi va crește din nou, astfel încât în jurul datei de 5 martie va fi din nou deosebit de ridicată și va atinge 16ºC , chiar 17 ºC.
În cea de-a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor scădea, de la o medie de 16ºC în data de 6 martie, până la 9ºC — 10ºC în ultimele zile de prognoză.
Media temperaturilor nocturne va fi negativă între 3 și 5 martie și după data de 10 martie (în jurul a—2ºC ) și pozitivă în restul intervalului, dar nu va depăși 3 ºC, valoare ce se va atinge în prima dimineață din luna martie.
Vor fi precipitații în ziua de 1 martie și trecător, posibil în fiecare zi, după data de 6 martie. În restul intervalului condițiile de precipitații vor fi reduse.

La munte, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod normal la această dată, în special în 27 și 28 februarie, dar și în jurul datei de 5 martie, zile în care media valorilor termice maxime va fi de 6 — 8 ºC, iar a celor minime de 0 — 1 ºC. Mai rece va fi, însă, în data de 2 martie și după 7 martie, când media maximelor va fi de două grade, iar a minimelor între—5ºC și—4 ºC. Temporar, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, pe arii mai extinse în jurul datei de 1 martie, când se pot înregistra și cantități mai importante de apă, dar și după data de 6 martie.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

SPUNE-TI PAREREA