14 permise de conducere reținute și sancțiuni contravenționale în valoare  de peste 60.000 lei aplicate de polițiști, pe raza județului Bistrița-Năsăud.

La data de 25 februarie, polițiștii bistrițeni au desfășurat acțiuni pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.  

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au distribuit conducătorilor auto pliante cu recomandări pentru prevenirea accidentelor de circulație și conștientizarea cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa Năsăud au monitorizat traficul rutier şi i-au sancţionat pe cei care au încălcat regulile de circulaţie, fiind folosite și autospeciale dotate cu aparate radar în vederea prevenirii excesului de viteză.

Totodată, acțiunile polițiștilor au vizat prevenirea evenimentelor rutiere şi depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind întocmite două dosare penale pentru ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolului”.

În urma activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate 177 de sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare totală de 63.269 lei și au fost reținute 14 permise de conducere, pentru diverse abateri.

Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză şi adaptării vitezei la condiţiile de drum,  întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Poliţia Română vă reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul e mai puternic, iar consecinţele dramatice.

 Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.

 Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa.

 Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

 

SPUNE-TI PAREREA