Deputatul PSD, Daniel Suciu, a comentat, într-o conferință de presă, afirmațiile liberalilor cu privire la împărțirea fondurilor de la Guvern.

„Am fost provocați noi, cei de la PSD, să ne asumăm pilda talanților. Recunosc că m-am documentat să văd ce e și cu pilda talanților, dar și cu acea hartă. Era prezentată această hartă ca și cum Guvernul îi înapoiază județelor în anul în curs. Ceea ce un europarlamentar al PNL și un președinte al PNL nu v-a spus este că această hartă aparține unui articol publicat în 2012, iar datele sunt colectate din anul 2011 iar articolul respectiv a fost publicat de ziarul Gândul, sursa este Harta banilor – un demers jurnalistic care a fost premiat pentru acuratețea datelor. Harta pe care domnul Robert Sighiartău reprezintă datele financiare pe anul 2011, când, surpriză, la guvernare se afla Partidul Democrat Liberal. Am și eu o hartă, pentru că eu m-am documentat pe anul 2010, când tot la guvernare se afla Partidul Democrat Liberal și județele din Ardeal stăteau chiar mai prost”, a spus Daniel Suciu.

„Apropo de talanți și de cât de oropsiți am fost noi, județele din Transilvania și județul Bistrița-Năsăud, în guvernările PSD. Aș vrea să le readuc aminte colegilor de la PNL și să îi întreb dacă știu care sunt sursele de finanțare pentru proiectele din fiecare județ. Îi întreb pe colegii noștri de la PNL dacă știu că PNDL, gestionat de Ministerul Dezvoltării, nu face parte integrantă din bugetele și alocările pe județe, ci sunt alocări bugetare separate. Îi întreb pe colegii noștri dacă știu din ai cui bani au intrat în județul Bistrița-Năsăud 400 de milioane de euro în perioada 2012-2016, când, surpriză, la guvernare era PSD. În județul acesta, cu banii românilor, s-a făcut cel mai modern spital județean din România, s-au făcut peste 200 de km de drumuri județene, s-au făcut 20 de grădinițe, cămine culturale, primării, s-au extins rețele de apă și canalizare”, a mai declarat deputatul PSD.

„Aș avea o rugăminte, aș vrea să îl rog pe președintele PNL Bistrița-Năsăud să nu mai încurajeze discriminări în funcție de regiuni, să nu mai discrimineze oamenii care trăiesc în Bistrița-Năsăud, cu oamenii care trăiesc în Vaslui și cu oamenii care trăiesc în Teleorman. Suntem români cu toții și nu unii sunt mai harnici și unii sunt mai leneși”, a mai spus Suciu.

SPUNE-TI PAREREA