Prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, și-a exprimat aprecierea față de Tiberiu Ușeriu, sportiv de anduranță și autor al cărții autobiografice „27 de pași“, o confesiune despre un trecut tulbure și puterea de a-și depăși propria condiție.

Ovidiu Frenț a fost prezent la lansarea cărții și a scris câteva cuvinte despre impresiile trăite la acest eveniment, pe pagina oficială de facebook, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud:

”27 de pași”, autor Tiberiu Ușeriu
O carte-mărturisire, care descrie maratonul extrem al unei vieți care poate fi subiectul unui film (probabil că va fi). Ceea ce m-a surprins nu a fost trecutul aventurier și ecuația rezolvată infracțiune-pedeapsă, ci liniștea sufletească cu care Tibi ni s-a devoalat tuturor, expunându-și alegerile și faptele analizei unor oameni care nu sunt convins că am fi mai buni decât el.
Faptul că el a reușit să învingă un destin care părea implacabil și să se smulgă din infernul în care coborâse pentru a se ridica mult deasupra persoanelor cu condițiile succesului pre-asigurate mă fac să-l consider un campion nu doar în sens sportiv ci mai ales mental. E adevărat că a avut marea șansă de a fi avut alături unui frate, Alin, care i-a fost și părinte și prieten și mentor, precum și a oamenilor minunați care, formal, se numesc Tășuleasa Social. Așa a fost posibil acest miracol al maratoanelor câștigate dar mai ales al cursei infernale pentru viață ”6633 Arctic Ultra”.
Și cel mai mult mi-a plăcut la Tibi faptul că i-a iertat, demult, pe toți…

SPUNE-TI PAREREA