Un bărbat de 30 de ani din Budacu de Sus a fost arestat la domiciliu pentru comiterea de infracțiuni la regimul silvic.

În cadrul cercetărilor efectuate într-un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunilor de tăiere și furt de arbori, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au stabilit faptul că, în perioada 18 februarie 2015- 3 decembrie 2016, un bărbat, de 30 ani, din Budacu de Sus, ar fi comis 4 infracțiuni și 20 de contravenții la regimul silvic, cauzând un prejudiciu în valoare de 9356,41 lei.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 ore, iar în data de 17 februarie a.c. a fost prezentat Judecătoriei Bistrița, cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Față de acesta, Judecătoria Bistrița a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile.

Cercetările continuă de Secția 1 Poliție Rurală Bistrița.
Polițiștii au desfășurat, pe parcursul finalului de săptămână, acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza județului.

La data de 17 februarie a.c., polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud și cu sprijinul specialiștilor Gărzii Forestiere au desfășurat o acțiune pe raza orașului Năsăud, pentru prevenirea faptelor antisociale din domeniul silvic.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat un bărbat, de 31 ani, din Năsăud, bănuit că la data de 31 ianuarie a.c., ar fi tăiat și sustras arbori, în valoare de 295 lei.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amenzi în valoare totală de 3000 de lei și s-a recuperat faptic cantitatea de 1,5 mc, ce a fost restituită proprietarilor.

SPUNE-TI PAREREA