Tibi Ușeriu, care a câștigat anul trecut una dintre cele mai dure competiții din lume, ultramaratonul 6633, se va reîntoarce la acest concursl și mai are 20 de zile până la start. Concursul va începe în data de 10 martie, iar la linia de start se vor alinia mai mulți concurenți decât anul trecut, unii extrem de bine pregătiți.

„Când m-am întors anul trecut de la 6633 Arctic Ultra mi-am zis că ar fi o nebunie să revin vreodată acolo, în iadul de gheaţă. Poate cel mult ca voluntar, ca să asist de pe margine la chinul altora. Dar acum, iată, plec din nou. Şi nu ca voluntar. Anul trecut am fost 3 români. De această dată voi fi singurul şi mai ales, singurul care se întoarce pentru a-şi apăra titlul de învingător al acestui ultramaraton considerat de mulţi drept unul din cele mai extreme din lume. Mi se aştern înainte noi provocări ‘anormale’. De această dată, nu e nici inconştienţă, nici curiozitate. Ce ştiu că mă aşteaptă acolo îmi dă deja emoţii, fiori, ba chiar simt cum mă pândeşte o frică cu F mare. Străbătută de un frig cumplit.La 6633 e chiar simplu să mori şi nu doar o dată. E o provocare imensă, un prag greu. Însă m-am pregătit pentru el şi sper să-l trec cu bine. Mă bazez mult pe gândurile bune şi energia voastră pozitivă care m-au însoţit pas cu pas spre victorie. Vă mulţumesc că staţi lângă mine“, a scris Tibi Ușeriu pe pagina sa de facebook, invitându-și prietenii și fanii să-i afle experiența de la Polul Nord în cartea sa autobiografică,„27 de pași“, care va fi lansată în curând la Bistrița și la Cluj-Napoca.

Mai multe despre carte citiți aici!

Dacă anul trecut la Ultra 6633 au fost 12 participanți, anul acesta, competiția de anunță mai acerbă. În concurs s-au înscris 25 de concurenți din mai multe țări, inclusiv din Scoția sau Canada, unde condițiile climatice le oferă un avantaj competitorilor. De asemenea, Tibi nu va mai avea companie românească, el fiind, de data aceasta, singurul român înscris.

Concurenții vor lua startul în data de 10 martie 2017, la ora 9.00, ora locală.
6633 Arctic Ultra este considerată una dintre cele mai dure, mai reci și mai expuse vântului, competiții „footrace“ de pe planetă. Evenimentul din 2017 va fi a noua ediție a cursei. Cursa va avea două secțiuni: 1disntanța de 120 de mile și distanța de 350 de mile. Ambele curse traversează Cercul Arctic, dar cursa de 120 de mile se termină la Hamlet First la Hamlet First Nations Fort McPherson, în timp ce, în cazul variantei de 350 de mile, cursa continuă până malul Oceanului Arctic, la Tuktoyaktuk.

În 2017 va fi ultima șansă pentru sportivii care concurează să traverseze drumul de gheață de la Inuvik la Tuktoyaktuk. Acest drum reprezintă ultimele 120 de mile din cursa de 350 de mile. Din 2018, traseul cursei va fi schimbat pentru că acest drum de gheață nu va mai exista.

Concurenții vor avea cu ei o sanie în care își vor pune produse alimentare, articole de gătit, îmbrăcăminte, kit de dormit și alte echipamente de siguranță. Ei mai au la dispoziție, pe traseu, câteva checkpoint-uri, locuri în care vor putea să doarmă și să-și pregătească mâncare caldă.
Cursa este organizată de Martin și Sue Like, ajutați de echipă cu experiență formată din mai mulți oameni din Marea Britanie și Canda. Martin și Sue au organizat această cursă timp de 9 ani după ce au fost, la rândul lor, concurenți în condiții Arctice.

SPUNE-TI PAREREA