La data de 14 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru combaterea delictelor silvice au acționat pe raza comunelor Teaca și Galații Bistriței, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În urma acestei acțiuni, s-au constatat și aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 7 000 lei și s-a confiscat cantitatea de 3,18 mc de material lemnos, în valoare de 1 500 lei.
De asemenea, la data de 14 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au efectuat controale pe raza localității Mureșenii Bîrgăului, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Cu această ocazie, s-a confiscat cantitatea de 2,78 mc de material lemnos, în valoare de 278 lei.

Delictele silvice se află și în atenția jandarmilor bistrițeni. În ultimele 24 de ore, jandarmii bistriţeni au executat mai multe acţiuni punctuale pe linie silvică privind prevenirea şi combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos, pe raza Ocolului Silvic Dealu Negru în localitatea Budacu de Sus, dar şi pe raza Ocolului Silvic Tihuţa Colibiţa.
Au fost aplicate 9 sancţiuni în valoare de 8.000 de lei şi cinci avertismente scrise pentru ridicarea de resturi de exploatare din fondul forestier, în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 17, lit.b. Materialul lemnos (2,17 m cubi), a fost confiscat şi predat conform prevederilor legale în vigoare Ocolului Silvic Tihuţa Colibiţa.
Totodată, jandarmii bistriţeni au mai sancţionat şi accesul în fondul forestier naţional, a unui autovehicul nedestinat transportului masei lemnoase, fără acordul scris al proprietarului, în conformitate cu prevederile aceluiaşi act normativ, art. 9, lit. f.

SPUNE-TI PAREREA