Tiberiu Ușeriu, bistrițeanul care a deveni faimos prin cursele extreme la care a participat, își lansează o carte în care face mărturisiri despre experiența competițiilor și a trăirilor pe care le-a experimentat pe parcursul lor, dar și despre viața tumultuoasă pe care a trăit-o.

Tibi, cum îl știu prietenii și cunoscuții și-a început „cariera“ de alergător în curse extreme după ce a luat decizia de a alerga de la Piatra Fântânele până la Cluj-Napoca și de acolo, în cadrul unui maraton (215 km). Gestul său a fost impresionant, atât pentru rezistența fizică și psihică de care a dat dovadă, dar și pentru faptul că a „donat kilometrii“ alergați copiilor cu insuficiență renală, care trec periodic prin chinul dializei.

Ulterior, Tibi a devenit un fel de erou, în conștiința publică, după ce a participat la unele dintre cele mai grele curse de anduranță de pe glob, cum ar fi Tor de Geants sau maratonul Ultra 6633 din zona Cercului Polar, maraton pe care l-a și câștigat, anul trecut.

Ce l-a motivat pe Tibi să își forțeze limitele și să se avânte în aceste curse la care participanții trec prin importante traume psihice și fizice și unii pot chiar să-și piardă viața?

La această întrebare răspunde el în paginile cărții autobiografice pe care o va lansa miercuri, 22 februarie, de la ora 19.00, la Hotel Metropolis.

Prezentarea cărții va fi făcută de psihologul și fostul ministru al Educației, Mircea Miclea. 

„27 de pași“, cartea lui Tiberiu Ușeriu, este o mărturisire a trăirilor din timpul alergărilor în condiții extreme, împletite cu amintiri tulburătoare din trecutul său.

Lansarea cărții a fost anunțată de către asociația Tășuleasa Social:

Avem plăcerea să anunţăm lansarea unui nou proiect marca Tăşuleasa Social, proiect al cărui om-cheie este Tibi Uşeriu. Tibi va susţine două conferinţe, la Bistriţa în 22 Februarie şi la Cluj în 23 Februarie, ocazie cu care va prezenta cartea sa autobiografică intitulată “27 de paşi” la care lucrează de 4 ani, un proiect pentru care a beneficiat de tot sprijinul Asociaţiei.
În carte Tibi povesteşte despre viaţa sa şi încercările grele prin care a trecut, greşelile pe care le-a făcut, despre reabilitarea sa, începând din copilărie şi până astăzi. O carte autobiografică pe care mulţi o vor găsi cel puţin tulburătoare. Este o carte de o sinceritate brutală şi surprinzătoare, o poveste despre abuz, nebunie, condamnare, ispăşire, răscumpărare şi, nu în ultimul rând, despre care este preţul alergării până la propriul capăt.
Cartea lui Tibi este un proiect ambiţios la fel ca toate proiectele Asociaţiei noastre, un proiect foarte personal, prin care împreună cu Tibi vrem sa arătăm că: “Trecutul nu trebuie să se creadă mai grozav decât este dacă vrei să nu aibă putere asupra ta. Trecutul trebuie să înțeleagă că nu poate avea ultimul cuvânt în viața unui om. E doar o parte peste care totul, oricând, se poate rescrie.” Mai multe despre cartea lui Tibi gasiti aici: http://www.tasuleasasocial.ro/proiect/27-de-pasi/.
Aşa cum deja mulţi ştiţi, în curând Tibi va pleca din nou la Ultramaratonul Arctic 6633 pentru a-şi apăra titlul cucerit anul trecut. La conferinţele de la Bistriţa şi Cluj, Tibi va vorbi şi despre această nouă încercare cât şi cele viitoare pe care le plănuieşte.
Sunt invitaţi toţi cei care doresc să participe, intrarea este liberă.
22 Februarie 2017, Bistriţa, Hotel Metropolis, Strada Parcului, nr. 19 , Ora 19:00
23 Februarie 2017, Cluj Napoca, Sala de Conferinte din cadrul The Office (parter), B-dul 21 Decembrie 1989, Nr. 77, Ora 19.00

SPUNE-TI PAREREA