Consilierii municipali dezbat astăzi proiectul de hotărâre privind repartizarea locuințelor ANL. Consilierii s-au întrunit la ora 13.00, în ședința de comisii, cu ușile închise. Ședința publică de Consiliu Local început în jurul orei 15.30, cu o oră și jumătate întârziere.

Consilierii municipali au dezbătut aproape două ore proiectul de hotărâre, fără a ajunge la un consens. S-a discutat, în general, despre persoanele cărora li s-a respins dosarele pentru că nu erau complete.

La ședința a venit și o bistrițeancă, mamă a doi copii, care nu a primit locuința. Alina Frandeș a venit în sală cu un copil de câteva luni și a luat cuvântul, spunând că nu i s-a explicat de ce acte are nevoie și apoi i s-a respins cererea pentru dosar incomplet.

Consilierii au început apoi să se certe. Pe de o parte, liberalii au cerut să se amâne decizia pentru o ședință ulterioară, pentru a fi analizate din nou unele dosare.

Consilierii au luat o pauză pentru consultări.

Propunerea consilierului PNL, Ioan Peteleu, de amânare a proiectului, a căzut la vot, cu doar 4 voturi pentru.

UPDATE: Deși o comisie de specialitate, din care au făcut parte consilierii locali, a decis că 11 dosare nu sunt eligibile pentru a primi locuințe ANL, acesta au fost analizate din nou, în ședința de Consiliu Local. În urma analizei, 6 din cele 11 dosare respinse inițial au fost considerate eligibile.

SPUNE-TI PAREREA