Proiectul RANGER CĂLARE este inițiat de către Grupul de Acțiune Locală Ruralis și are în vedere activități de protecție a mediului. Rangerii călare vor patrula în arealele naturale din Bistrița-Năsăud, având ca obiectiv monitorizarea arealelor naturale.

Înscrierea în acest proiect se face pe bază de voluntariat, până în data de 31 martie 2017.

Doritorii pot găsi formularul de înscriere aici!

Formularul se se adresează cetățenilor județului Bistrița-Năsăud și se completează pentru participarea în calitate de voluntar la proiectul RANGER CĂLARE inițiat de Asociația RURALIS*.

RANGER CĂLARE – este un proiect de mediu și dezvoltare durabilă în mediul rural.

RANGER CĂLARE – monitorizează, prin patrulare ecvestră (călăreț și cal), arealele naturale din Bistrița-Năsăud având ca scop identificarea obstacolelor naturale și antropice în dezvoltarea durabilă locală, protecția și promovarea cursurilor de apă și a altor tipuri de habitate.
Obiectivul principal este reprezentat de protecția și conservarea patrimoniului natural al județului Bistrița-Năsăud.

RANGER CĂLARE – își propune creșterea nivelului de responsabilitate civică și interes a locuitorilor județului Bistrița-Năsăud cu privire la activitățile de protecția mediului. Implicarea activă a comunităților locale prin parteneriate și valorificarea resurselor locale.

Sunt vizați voluntari care locuiesc în comunitățile aflate pe Valea Someșului, Bistrița Ardeleană, Valea Budacului, Șieu și/sau afluenți ai acestor cursuri de apă. Prima etapă de înscrieri este activă până în 31 martie 2017.

* Inițiatorul proiectului RANGER CĂLARE este Asociația Grup de Acțiune Locală (G.A.L.) RURALIS pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistrița-Șieu-Someș. Înființată în 2010 a derulat proiectele KILOMETRUL ALBASTRU, Let’s Do It BN, FORUM ENERGIE +20, BUCĂTĂRIA DESCHISĂ – antreprenoriat pentru tineri, VINOVAȚII FĂRĂ VINĂ, etc.

SPUNE-TI PAREREA