Alin Huzmezan, un tânăr din Bistrița, va împlini 18 ani în luna martie a acestui an. El a ales să facă un gest deosebit de ziua lui.
Fiind un voluntar al Fundației Inocenți, Alin a crescut printre copii abandonați sau cu dizabilități. El vrea să „își doneze ziua de naștere“ și, astfel, să strângă fonduri pentru cumpărarea de materiale destinate terapiilor prin artă și creație.

Practic, toți cei care doresc să îi ureze La mulți ani! și să-i ofere un cadou, sunt îndemnați de către Alin să direcționeze banii destinați acestui scop într-un cont special. Alin Huzmezan își motivează gestul printr-o poveste emoționantă:

„Împlinesc 18 ani! It’s that time of the year again… Anul acesta, dorința mea este ca ziua mea de naştere să aducă multă bucurie copiilor născuţi prematur și care au dizabilităţi. Dacă vrei să îmi urezi „La mulți ani” într-un mod special, ajută-mă să-mi îndeplinesc acest vis. Cu numai 30 lei poți contribui la achiziționarea unui instrument muzical necesar sesiunilor de terapie sau materialelor de desen şi creaţie.

Îmi doresc ca împreună să putem strânge 2000 lei pentru a susține proiectul „Mă fac înțeles prin muzică și artă!”.

De ce acest proiect?

Sunt o fire veselă şi optimistă. Recent chiar mi-am cumpărat o chitară… Cine ştie când o să învăţ să cânt :)?!

Sunt cuprins de amintiri. De mic, am avut şansa să fac “voluntariat” la Fundaţia Inocenţi. Spun voluntariat cu ghilimele pentru că aveam doar 6 ani când am început să partic la activităţile din camera de joacă destinată bebeluşilor. Erau mulţi bebeluşi abandonaţi, dar mie mi-a atras atenţia un copil cu trupul mic şi capul exagerat de mare. Am aflat că era abandonat, născut prematur şi cu o boală numită hidrocefalie – o boală care se caracterizează prin acumularea excesivă de LCR în interiorul cutiei craniene. Boala nu a împiedicat prietenia dintre noi.

Îmi aduc aminte şi acum ochii cei mari care s-au umplut de bucurie atunci când l-am luat de mână şi am început să vorbesc cu el. Prezentându-i jucăriile, fericirea lui a izbucnit ca un mic foc de bucurie în atmosfera rece a spitalului și… poate, dacă ştiam să-i cânt, i-aş fi cântat!

Un îngeraș mic care mi-a dat o lecţie de viaţă importantă: să valorific orice moment fericit şi să ajut lumea cu puţină bucurie așa cum sper că l-am ajutat pe el.

Deşi îngeraşul a plecat printre stele câteva luni după întâlnirea noastră, încă îmi amintesc de el, conştientizând că orice persoană uitată probabil de mulţi, pentru unii au un impact important“, a scris el pe pagina Fundației Inoncenți.

Cei care vor să doneze pentru cauza lui Alin, pot accesa această pagină, unde pot selecta suma pe care vor să o doneze proiectului „Mă fac înțeles prin muzică și artă“

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA