Un medic stomatolog trebuie să fie și inginer, și psiholog în același timp. De asemenea, trebuie să fie propriul său manager și să rămână conectat cu ultimele noutăți din domeniu. Cu aceste principii își începe dentistul Adrian Miron activitatea la Bistrița, unde tocmai și-a deschis un cabinet stomatologic. Are o vechime de 15 ani în domeniu și moștenește pasiunea pentru această meserie din familie. A profesat timp de cinci ani în Irlanda, dar a revenit în orașul natal pentru că îi era dor de cele patru anotimpuri ale noastre, de tradiții, de limba maternă și de familie.

Adrian Miron duce mai departe, prin profesia sa, o tradiție de familie, tatăl său fiind tehnician dentar timp de peste 40 de ani. Dar acesta nu a fost singurul lucru care l-a motivat pe Adrian. A fost îndrumat pe această cale de tatăl său, dar a îmbrățișat meseria cu placere și a avut o ascensiune profesională de admirat.

După absolvirea facultății de stomatologie din Arad, a lucrat la mai multe cabinete din Bistrița-Năsăud, stagiatura fiind obligatorie. Mai târziu, a ales calea străinătății și s-a stabilit pentru cinci ani în Irlanda, unde, cu mult efort, și-a deschis un cabinet.

„Am ajuns în Irlanda, Dublin, în anul 2011, cu mari speranțe de a mă angaja într-un cabinet modern, cunoscând mai mulți colegi de breaslă și beneficiind de toate oportunitățile pe care le oferă Occidentul. Șansa nu a fost de partea mea, din prima, dat fiind faptul că am ajuns în preajma sărbătorilor de Crăciun. Am așteptat timp îndelungat după actele necesare certificatului de liberă practică din România. După o destul de lungă așteptare, un ajutor nesperat a venit din partea unui prieten: Haruța Cristian, cu care am început afacerea. Cu cabinet privat .multe acte, mult stres, multe investiții… Primul an a fost mai greu, având în vedere că atât diaspora română, cât și irlandezii au fost foarte reticenți la ceva nou și nu aveau încrederea necesară. Dar după primul an, cabinetul a început să dea roade și în 5 ani de activitate am colectat fișe medicale de la peste 6000 de pacienți, de toate naționalitățile. Pentru acest succes țin să le mulțumesc în mod special familiei mele, soției și, nu în ultimul rând, lui Cristian, care m-au susținut în această afacere“, povestește Adrian Miron.

Totuși, în ciuda avantajelor financiare din această țară, Adrian a ales să se întoarcă în România și să o ia de la capăt, în domeniul stomatologiei, în orașul natal, Bistrița.

„M-am întors în țară după 5 ani petrecuți în străinătate, cu alte idei, altă mentalitate, experiență mai vastă și mai multe cunoștințe. M-am întors pentru că iubesc România, îmi iubesc casa părintească și tot ce ține de ea. M-am întors pentru că am simțit că pot să fac meseria pe care o știu la un nivel mai înalt decât înainte, că pot să ajut pacienții să aibă o dantură frumoasă și sănătoasă. Nu m-am gândit numai la partea financiară. M-am întors la cele patru anotimpuri, la tradiții, la limba și familia mea“, mărturisește tânărul stomatolog.

Îngrijirea danturii este un aspect foarte important, atât din punct de vedere estetic, dar și medical. Mulți oameni întârzie să meargă la dentist din cauza fricii, dar poate și din cazua experiențelor negative avute în trecut. Fiind o meserie care implică multă finețe și precizie, dar și un mod aparte de a aborda pacienții, Adrian Miron are un set de principii pe care se bazează, din start, ca medic stomatolog.

„Cred că, în primul rând, trebuie să îți placă ceea ce faci și să fii tu mulțumit de tine, de treaba pe care o faci, înaintea pacientului. Pentru asta e nevoie de răbdare, ingeniozitate, curățenie, ordonare, înțelegere față de pacient. Sunt doar câteva dintre calitațile necesare în această sofisticată meserie în care trebuie să fii și inginer, și psiholog, și bun manager, și contabil și, nu în ultimul rând, să fii la curent cu tot ce apare nou pe piață“, explică Adrian.

Stomatologul Adrian Miron își asigură pacienții care îi vor trece pragul cabinetului că vor beneficia de cele mai înalte standarde în domeniu și garantează calitatea materialelor și a tehnicii.

Cabinetul său poate fi găsit în Bistrița, pe strada Vasile Lupu, Bl. 19, sc. D, ap. 40 și mai multe detalii despre locație și program găsiți și pe pagina oficială de facebook.

SPUNE-TI PAREREA