Peste un milion de euro a cheltuit Primăria Bistriţa în 2016, fondurile provenind dintr-un împrumut, pentru a construi un pod peste râul Bistriţa, însă acesta nu poate fi folosit deoarece municipalitatea nu a ajuns la o înţelegere cu proprietarii terenurilor din zonă. Este vorba de Podul Berăriei, construit peste râul Bistrița.

Pentru podul care ar trebui să facă legătura cu zona Zăvoaie, Primăria Bistriţa a accesat un credit pe o perioadă de 20 de ani.

Lucrările la pod au început în martie 2015, iar termenul de execuţie a fost de 18 luni, însă nici până acum acesta nu este terminat. Autorităţile locale nu insistă pentru finalizarea podului deoarece acesta nu poate fi folosit, scrie Mediafax.

Primăria a încercat să obţină acordul proprietarilor din zonă pentru amenajarea unei străzi noi, însă s-a lovit de refuzul categoric al cetăţenilor şi, în aceste condiţii, a fost nevoită să găsească alte soluţii, urmând să fie reabilitată o stradă aflată pe malul apei.

“Normal ar fi fost să ne apucăm şi de strada Faleză din anul 2015 când au început lucrările la Podul Berăriei, dar eu nu am crezut că nu mă voi înţelege cu oamenii care au terenuri acolo şi nu ne vor lăsa să realizăm şoseaua de legătură pe terenurilor lor. A fost o singură persoană care s-a opus şi nu am putut ajunge la un acord cu ceilalţi proprietari. Aşa că varianta de a face drumul în continuarea podului a picat pentru că ne-ar fi aşteptat cel puţin cinci ani de procese cu exproprierile”, a declarat, corespondetului MEDIAFAX, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu.

Pentru realizarea accesului pe pod şi reabilitarea străzii Primăria Bistriţa va cheltui alţi 300.000 de euro din bugetul local, lucrările urmând să înceapă în primăvara acestui an şi vor fi finalizate abia anul viitor, până atunci podul rămânând în conservare.

4 COMENTARII

  1. Vai de capul vostru, PMB. Pai cum te apuci tu sa faci o constructie, pe bani imprumutati si nici macar nu stii daca va putea fi sau nu folosita. Cine a fost managerul de proiect pentru traba asta? Ar trebui sa raspuna pentru toate cheltuielile suplimentare pentru ca proiectul sa poata fi finalizat. Aceste proceduri trebuiau facute inainte de a incepe lucrarile la pod. Adica aprobari, acorduri, studii de fezabilitate, etc. La 2017 ani dupa Hristos, PMB face un pod de 1.3 milioane de euro si apoi isi da seama ca nu are acordul proprietarilor de terenuri aferente. E rusinos. Imi vine sa plang cat vad cat de prosti sunteti. O gramada mare de prosti. Daca as face si eu medicamente cum faceti voi poduri? Daca ai lua o pastila pentru ficat si-ti „cresc pene pe spate„ sau faci stop cardiac, ca eu nu ma asteptat la efecte secundare de acel fel… Vai de capul vostru. Prostilor.

SPUNE-TI PAREREA