4 tineri cu vârste cuprinse între 19 și 31 ani reținuți pentru infracțiuni de braconaj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă.

La data de 2 februarie a.c., în cadrul unei acțiuni desfășurate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului a fost identificat un tânăr, de 19 ani, din Lunca Leșului, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni.

În cadrul cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul ar fi împușcat, un porc mistreț, în pădurea de pe raza localității Mureșenii Bîrgăului, fără a deține autorizație în acest sens și fără a deține permis de armă de vânătoare. Acesta era însoțit de trei bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 31 ani, toți din comuna Leșu.

Cei patru bărbați în cauză au fost reținuți pentru o perioadă de 24 ore și urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea luării unei măsuri preventive.

Totodată, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a fost luată măsura indisponibilizării a unui număr de patru arme de vânătoare și 10 cartușe, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă.

SPUNE-TI PAREREA