Acțiunile de protest împotriva modificării Codurilor penale continuă. Bistrița s-a aliat orașelor din țară în care oamenii au ieșit în stradă.

Începând cu ora 15.00, zeci de bistrițeni s-au adunat în fața Prefecturii, pentru a protesta. Aceștia spune că protestează împotriva PSD și ALDE și împotriva deciziei de a modifica Codurile penale. Protestul este autorizat până în această seară, la ora 23.00. Mai multe echipaje de jandarmi au fost mobilizate la manifestația din fața Prefecturii.

La protest participă mai mulți tineri cu steagul României și cu pancarte, dar și reprezentanți ai Partidului Național Liberal și ecologiști. Aceștia au afișat mesaje împotriva corupției, dar și împotriva PSD, precum „Grindeanu și grindina sunt un dezastru”, „Jos Guvernul penalilor” sau „Țara vrea dreptate”.

UPDATE: Numărul protestatarilor adunați în Piața din fața Prefecturii a crescut considerabil odată cu lăsarea serii. În jurul orei 19.00, peste 400 de persoane s-au adunat la protest. Aceștia au început să strige: ”Hoții!”, „Rușine să vă fie!” și să fluiere. Oamenii au pornit apoi într-un marș pe străzile orașului și s-au oprit pe strada Gheorghe Șincai, la sediul PSD.

UPDATE 2: Protestul s-a încheiat în jurul orei 23.00, oră până la care s-au adunat peste 2000 de persoane, care au mărșăluit pe străzile orașului și apoi s-au întors în fața Prefecturii.

protest prefectura

pt

protestatari sediu psd

 

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA