Vicepreședintele PSD Doina Pană susține că ordonanța grațierii este o idee bună și că „am fi nebuni ca stat” să nu venim o astfel de măsură în fața CEDO și să plătim penalități.

„Oricum, această ordonanță ajunge în Parlament, dacă ea trebuie să mai suporte modificari, se va intampla acolo. Guvernul a pus în legalitate ceea ce CCR a hotărât. Legat de proiectul inițial de urgenta, acum ordonanță de urgență, o văd o idee bună, ca să nu riscăm să intrăm în acea decizie pilot.

Sper să fie o procedură care să nu dureze o nu știu câtă vreme, ca să nu riscăm o hotărâre pilot de la CEDO. (…) Eu zic că va trece de Parlament. (…) Am fi nebuni ca stat să nu venim cu un pachet în fața CEDO”, a spus Pană, la Digi 24.

Președintele Klaus Iohannis a spus recent, însă, că România nu va primi amendă de la CEDO.

Doina Pană a facut un calcul sumar în care a demonstrat că o eventuală amendă din partea CEDO ar însemna ca fiecare deținut din închisorile țării ar urma să primească în jur de 250 de euro, explicând că acești bani sunt mulți pentru românii „care muncesc din greu”.

În plus, Pană a susținut că protestele au fost pașnice și că nu are nicio problemă cu acestea.

„Prin acest pachet de măsuri, noi evităm să primim acea condamnare la CEDO, care ar fi foarte costisitoare și foarte nedreaptă. Trecând peste sentimentele de omenie, să ne uităm ce înseamnă din punctul de vedere al românilor care nu sunt în închisoare, care muncesc din greu pentru cei 250 de euro cat ar primi fiecare deținut, dacă am primi decizia la CEDO.

Fiecare e liber să protesteze și sub nicio formă nu s-a manifestat Guvernul că ar fi împotriva protestelor. Au fost pașnice, n-a fost nicio problemă”, a adaugat fostul ministru al Apelor și Pădurilor, conform ziare.com.

SPUNE-TI PAREREA