Darius Ilieșiu și Irinel Rad, doi reprezentanţi ai Serviciului de Protecţie Civilă şi Voluntariat pentru Situaţiile de Urgenţă al municipiului Bistriţa au participat, în perioada 26 – 28 ianuarie 2017, la invitaţia vicepreşedintelui asociaţiei locale Lindlar-Frielingdorf a Crucii Roşii Germane, Stephan Windausen, la un foarte schimb de experienţă.

Primul punct al programului stabilit de către gazde a vizat participarea la un eveniment dedicat persoanelor cu dizabilităţi. Potrivit tradiţiei – evenimentul ajungând anul acesta la cea de-a VIII-a ediţie – prima zi a fost dedicată persoanelor de sex feminin care suferă de diverse dizabilităţi.

A doua zi, alături de colegi olandezi, de asemenea invitaţi la acest schimb de experienţă, delegaţia condusă de şeful SPCVSU Bistriţa, Irinel Rad, a participat la vizitarea structurii similare din Lindlar, unde oaspeţilor li s-a prezentat excelenta dotare a serviciului, informează site-ul Primăriei Bistrița.

Au urmat alte vizite: la dispecerat, la sediul Crucii Roşii – al cărei preşedinte este primarul localităţii Lindlar, dar şi la sediul poliţiei locale.

Potrivit şefului SPCVSU Bistriţa, Irinel Rad, toate obiectivele vizitate sunt extrem de bine puse la punct, iar grija pentru detalii este remarcabilă. În cea de-a treia şi ultima zi a deplasării, oaspeţii au fost invitaţi la cea de-a doua parte a evenimentului dedicat persoanelor cu dizabilităţi. De această dată, la reuniune au participat bărbaţi cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora.

foto: Primăria Bistrița

SVSU 2 SVSU 1

SPUNE-TI PAREREA