Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bistrița“ și-a prezentat astăzi un raport de activitate pentru anul 2016,însumând totatul intervențiilor în care au fost implicate echipaje ISU, cu diverse specializări.

În plan operativ structurile de intervenţie, coordonate de centrul operaţional judeţean, au participat la un număr de 10827 intervenţii, cu o medie de 29,66 pe zi, iar comparativ cu anul precedent, numărul acţiunilor a crescut cu 2,82 %.

Repartiţia pe tipuri de intervenţii este următoarea:

9535 intervenţii de prim ajutor calificat şi descarcerare (SMURD);
244 incendii;
– 98 misiuni de descarcerare
742 acţiuni pentru protecţia comunităţilor;
61 incendii de vegetaţie uscată;
78 alte situaţii de urgenţă;
69 acţiuni de asistenţă personae;
În urma analizei statistice a datelor privitoare la timpii totali de intervenţie în cazul pacienţilor traumatizaţi (care reprezintă aproximativ 19,24% din totalul intervenţiilor) este de remarcat, în primul rând, că la aproximativ 91,13% din intervenţii, pacienţii au beneficiat de management care să respecte principiul ,,orei de aur’’. Timpul total de intervenţie s-a încadrat în intervalul de 30-50 minute, interval în care s-a lucrat eficient pe pacient, atât tehnic cât şi medical şi au fost furnizate echipelor de traumă intra-spitalicească în timp optim pacienţi corect pregătiţi pentru rezolvarea definitivă a leziunilor.
Pe timpul intervenţiilor echipajelor SMURD, după manevre de BLS (suport vital de bază) urmate de ALS (suport vital avansat) precoce au fost resuscitaţi 146 pacienţi în stop cardio-respirator.

Pe parcursul anului 2016 activitatea echipajelor SMURD a fost intensă. Confruntându–ne permanent cu intervenţii complexe atât medicale cât si accidente şi incidente, considerăm că în majoritatea intervenţiilor s–a răspuns prompt şi s–au aplicat cele mai bune măsuri de asistenţă medicală.

Componenta de prevenire a situaţiilor de urgenţă a vizat permanent îndeplinirea funcţiilor de coordonare, îndrumare, control, acordare de asistenţă tehnică de specialitate pentru prevenirea producerii situaţiilor de urgenţă, informarea preventivă şi pregătirea populaţiei privind comportarea în situaţii de urgenţă, precum şi avizarea – autorizarea privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă.

SPUNE-TI PAREREA