Anul Nou Chinezesc a fost sărbătorit ieri la Casa Argintarului din Bistrița. Evenimentul a fost organizat de către Asociația de Prietenie cu R .P. Chineză, filiala Bistrița – Năsăud în colaborare cu Complexul Muzeal Bistrița – Năsăud, cu implicarea dascălilor și elevilor de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Bistrița – Clasa Confucius- și Școala Gimnazială Dumitra.

Anul Cocoşului de Foc începe astăzi, 28 ianuarie şi se va încheia în 15 februarie 2018.

Se spune că în acest an oamenii vor primi exact ceea ce merită atât din punct de vedere personal, cât şi profesional.

De asemenea, anul Cocoșului este de obicei foarte exigent în ceea ce privește respectul față de lege și autorități, iar abaterile de la legalitate sunt taxate prompt și sever. Este și anul în care se pot concretiza cercetări științifice și proiecte tehnologice revoluționare, mai ales în domeniile aeronautic și spațial. La nivel individual, anul Cocoșului aduce în primul rând o preocupare sporită pentru sănătate și pentru un stil de viață cât mai armonios. De asemenea, în anul Cocoșului nu sunt recomandate acțiunile speculative de orice fel, fiindcă sunt mult mai riscante decât de obicei și pot genera pierderi financiare importante.

Conform mitologiei antice chineze, Zeiţa Nu Wa ar fi creat, după asemănarea Zeilor, omul, din lut, după ce Zeul Pangu a creat Natura. Despre zeiţa Nu Wa se mai spune că înainte să creeze omul, a creat, în prima zi, cocoşul, apoi câinii, următorii fiind porcii, iar în ziua a patra a creat caprele, pentru ca în ziua a cincea să creeze boii, iar în ziua a şasea, caii. Cocoşul a fost creat pentru ca fiinţele umane să cunoască timpul, câinele pentru companie şi pază, porcul şi capra pentru hrană, boul şi calul pentru a-l ajuta pe om la munca agricolă.
(Surse: Mediafax, EVZ)

SPUNE-TI PAREREA