În jur de 350 de bistrițeni au răspuns invitației Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și a Centrului Județean pentru Cultură, participând la un concert extraordinar susținut de Ansamblul profesionist ”Dor Românesc” al Centrului Județean pentru Cultură, care a avut loc la Centrul Cultural Dacia, în sala de spectacole ”Valeria Peter Predescu”.

IMG_1710

Soliștii bistrițeni Veronica Bălan, Ioachim Spân, Cristina Retegan, Anuța Motofelea, Oana Matei, Domnica Dologa, Nicolae Cioancă, Mirela Petruș și Matilda Pascal Cojocărița, acompaniați de orchestra profesionistă ”Dor Românesc”, dirijor Ștefan Cigu, au încântat publicul cu melodii din folclorul românesc din toată țara.

IMG_1702

Cele șase perechi de dansatori profesioniști, care se regătesc de un an alături de coregraful Centrului Județean pentru Cultură, Adrian Pașcu, au încins scena cu dansuri specifice zonei noastre.

IMG_1776

Intrarea la evenimenta fost liberă, așa că Sala ”Valeria Peter Predescu” s-a umplut peste capacitate, înainte de începerea spectacolului.

Oficialitățile prezente la eveniment, președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, vicepreședintele Alexandru Pugna, prefectul Ovidiu Frenț, dar și viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, au stat în picioare, la fel ca și alți bistrițeni, care nu au mai prins locuri.

IMG_1698

La începutul spectacolului tinere îmbrăcate în costume populare au servit publicul cu pâine și sare, o primire tradițională româneacă, iar la final dansatorii i-au invitat pe oamenii din sală la Hora Unirii.

SPUNE-TI PAREREA