Prognoza meteo pentru 2 săptămâni în Transilvania anunță o vreme mai rece pentru următoarele zile, dar se va încălzi sătămâna viitoare.

Vremea continuă să se răcească în următoarele zile, în întreaga țară, urmând ca după data de 28 – 29 ianuarie, să se înregistreaze o încălzire ușoară și treptată, temperaturile urcând în unele zone peste mediille climatologice, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 0 și -4 grade, în timp ce nopțile vor fi geroase, în special în diminețile de 27 și de 28 februarie, când media regională a minimelor termice se va situa în jurul valorii de -14 grade.

În cea de a doua săptămână, atât valorile termice diurne, cât și cele nocturne, vor crește treptat, cu aproximativ 10 grade.

Condiții pentru precipitații slabe, trecătoare și izolate, vor fi după data de 25 ianuarie.

La munte în primele două zile se vor înregistra valori diurne, în medie, în jurul a -2 grade, iar în perioada 25 – 27 ianuarie, vremea se va răci și media regională a maximeleor termice va fi între -6 și -4 grade. Apoi, temperatura aerului va marca o creștere ușoară și treptată și media maximelor diurne se va situa, în general, între 0 și 2 grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între -9 și -5 grade, exceptând nopțile de 26, 27 și 28 ianuarie, când vor coborâ până la medii de -14 grade.

Ninsori slabe, pe spații restrânse se vor semnala cu precădere în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, în zilele de 25 și 26 ianuarie, apoi probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe mixte va fi redusă.

 

SPUNE-TI PAREREA