Pasul Tihuța, din Munții Bârgăului, se dovedește a fi o locație propice și pentru evenimente de iarnă. Urmează două weekend-uri care îi motivează pe bistrițeni să meargă la munte. Mâine, 21 ianuarie, puteți fi martori la primul concurs de atelaje canine organizat în județ.

 

Pe Pășunea Rusu, din Pasul Tihuța, în acest sfârșit de săptămână, se desfășoară prima ediție a unui concurs internațional de atelaje canine organizat de Asociația Chinologică Bistrița-Năsăud și Asociația Tășuleasa Social.

În concurs s-au înscris 27 de echipaje din Bulgaria, Republica Moldova, Ungaria și România. Județul Bistrița-Năsăud va avea doi concurenți, printre care se numără preotul romano-catolic din comuna Rodna, Kiss Attila, care participă de aproximativ zece ani în astfel de competiții, obținând până acum un titlu de vicecampion mondial și două titluri europene.

Printre rasele care vor putea fi admirate, sâmbătă și duminică, în Pasul Tihuța, se numără Husky, Malamut, Samoyed și câinele de Groenlanda.

Probele constă în trasee de câte patru, respectiv 11 kilometri, ce vor fi parcurse pe un vechi drum construit de romani.

Premierea câștigătorilor va avea loc duminică.

Apoi weekend-ul următor se va desfășura Festivalul de Schifond și Biatlon, în aceeași locație.

16003157_10154791354029765_2171216867132093886_n

Rodica Drăguș împreună cu temerarii ei, pe care însuși actorul Marcel Iures îi susține, vor organiza și anul acesta Festivalul de Schifond și Biatlon, în data de 28-29 ianuarie, pe Pășunea Rusu din Piatra Fîntînele, va avea loc această competiție, la care vă așteptăm să îi susținetți alături de noi pe acești tineri sportivi și chiar să învățați acest sport”, anunță reprezentanții Tășuleasa Social.

 

SPUNE-TI PAREREA