Deputatul PSD Doina Pană apreciază întâlnirea liderului Liviu Dragnea cu președintele Statelor Unite, Donald Trump, drept un moment de referință pentru România.

Un moment „0” foarte important pentru Romania!!! Pentru o Romanie respectata!, a comentat ea pe pagina sa de facebook, ditribuind cele câteva fotografii adăugate pe rețeaua de socializare de către Liviu Dragnea.

Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump.
I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: „We will make it happen! Romania is important for us!”
A fost un dialog cald și deschis, este postarea lui Liviu Dragnea.

Fotografiile de slabă calitate, în care Liviu Dragnea se întinde peste masă și îi dă mâna lui Donald Trump, care nu se ridică în picioare, au fost intens comentat în mediul online, postura lui Dragnea fiind considerată o încălcare a protocolului.
„Aceasta fotografie spune totul despre atitudinea dlui Dragnea în dialogul cu noul Președinte Trump. Descriu doar două aspecte:
1. Postura corpului demonstrează că este o întâlnire forțată ca a unui demonstrant la miting care se strecoară prin mulțime să devină vizibil de către cel ce urmează să fie ales. Capul întors într-o parte face persoana sa pară mică, submisivă, neajutorată. Acest gest vine din sentimentul de neajutorare pe care l-a trăit când era bebeluș.
2. Degetul arătător îndreptat spre interlocutor ca o sabie indică agresivitate și intenția de a corecta presupusul adversar și a-i atrage atenția, spre deosebire de Trump care având degetele ridicate în aer, vertical, (cu un trabuc ținut între degete) indică un gest didactic dar și un gest de apărare în fața unei presupuse atitudini incisive din partea interlocutorului, ca un fel de „stop”, ajunge! Când o întâlnire la un asemenea rang se produce, interlocutorii stau față în față de pe poziții egale, iar când unul stă pe scaun și unul în picioare, spune totul despre cât de umilitoare este aceasta situație. Dar nu-i așa, albumele unora sunt pline de amintiri plăcute….pentru ei. Mândri că suntem români. Poate a dorit să-i transmită că domeniul său este construit în câțiva ani (din munca asiduuă) față de Trump care a construit în zeci de ani un imperiu, dând și de lucru oamenilor. Sic! P.S. sa nu mai spun că este o impolitețe să deranjezi pe cineva de la masă, dialogand peste masă. Regulile dilpomatice și de protocol la un astfel de nivel au fost grav încălcate de toată echipa. Oare, în ce limbă a vorbit românul care abia înțelege nevoile propriului popor????? Cât de jenant să pui în plan secund imaginea cu Trump și să mai spui ca îi acorzi respect celui mai puternic Președinte“, a comentat psihologul Ilie Marinescu, unul dintre specialiștii care sunt frecvent invitați la televiziunile naționale.

 

2 COMENTARII

  1. Odata cu momentul O, sper ca Dragnea sa-i fi spus lui TRUMP ca BUCURESTI este capitala ROMANIEI, si nu Budapesta sau Sofia. Nu de alta, dar americanii nu prea le au cu GEOGRAFIA.

SPUNE-TI PAREREA