Primăria municipiului Bistriţa a demarat un program de renovare şi regenerare a centrului istoric.

Alături de parteneri europeni, oraşe cu probleme şi provocări similare, dar şi cu experienţe utile, specialişti în retail, marketing şi planificare, parteneri din comunitatea locală, oameni de afaceri de succes, Primăria municipiului Bistriţa urmăreşte mai multe obiective prin acest program.

Astfel, se dorește realizarea unui plan de promovare a centrului istoric al Bistriţei, care va spori vizibilitatea oraşului şi atractivitatea acestuia pentru locuitori, turişti şi agenţi economici, instrumente de promovare on-line, campanie de comunicare care va spori atractivitatea oraşului, a retailerilor, a celor implicaţi în comerţ şi servicii urbane, reclamă directă şi indirectă pentru cei din comerţ şi servicii – promovarea va duce la creşterea vânzărilor.

Conform unui comunicat al Primăriei, se vor folosi metode de pregătire şi promovare inspirate din practica europeană în contextul apariţiei unor transformări urbane (mall, parcări noi etc.).

Se vor mai efectua transformări ale peisajului urban (străzi, parcări, zone de agrement, servicii noi) pentru a-l aduce mai aproape de normele europene, crearea unor comunităţi de cetăţeni care pot apăra interesele lor.

Primăria Bistrița mai are în plan: comunicare mai bună, mai directă cu autorităţile locale care iau decizii în dezvoltarea oraşului, harta comerţului şi harta istorică – puncte de atracţie, ajutor de marketing şi promovare individualizat pentru comerţ, servicii etc.
Implicarea cetăţenilor în acest program este gândită pe trei paliere:
– o implicare redusă, care constă în primirea informaţiilor cu privire la proiect, dar cuprinde şi beneficiul măsurilor de promovare şi a rezultatelor acestuia;
– o implicare moderată care cuprinde, pe lângă cele de mai sus, posibilitatea de a discuta şi propune modalităţi concrete de iniţiativă locală;
– cea mai intensă formă de participare adaugă, la toate acestea, participarea la întâlnirile grupului de iniţiativă locală, diseminarea materialelor de comunicare etc.

Prima întâlnire este programată pentru ziua de 31 ianuarie 2017, de la orele 13.00, la Centrul Naţional de Promovare Turistică din Piaţa Centrală.

2 COMENTARII

  1. Un mare FASS privind consultarea cu cetateanul. Intalnirea are loc intr-un cadru restrans cu putine locuri si la o ora total nepotrivita cand oamenii sunt la lucru. Totusi trebuie sa amintim ca Primaria a comandat un proiect de asa zisa modernizare a PIETEI CENTRALE urmand sa se taie 107 copaci de aliniament din piata si posibil si de pe PIETONAL si str.Dornei. In viziunea administratiei si a celor de la urbanism cica (SIC) numai asa va fi mai vizibila zona istorica. Se are in vedere si desfintarea spatiilor inierbate si desfintarea rondourilor cu flori din piata. In locul lor se vor pune, DALE, BETOANE si BORDURI.Tocmai de aceea ar fi bine ca cei care iubesc orasul sa vina sa-si spuna parerea. Nu de fiecare data administratia se pricepe la toate, astfel ea nu respecta legea 24 a SPATIILOR VERZI care spune clar ca arborii de aliniament nu au voie sa fie taiati, iar sp. verzi gata amenajate nu e voie sa le fie schimbata destinatia. E BINE ?

  2. No, da renovarea pasajelor n-a fost suficienta? Tot nu vin turistii? Nu ajuta nici Nunta Zamfirei? Nici strutii, merele, fantanile arteziene? Trist cum se joaca unii cu banii publici…

SPUNE-TI PAREREA