Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud (APM) anunță că ”41 de localități din județ s-au alăturat campaniei de colectare a bateriilor portabile descărcate, a corpurilor de iluminat consumate și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice uzate, în anul 2016”.

Având în vedere obligațiile pe care România și le-a asumat prin semnarea Tratatului de Aderare la Uniunea Europeană, precum și obligațiile pe care le prevede legislația de mediu în vigoare referitoare la creșterea cantităților de deșeuri valorificabile colectate și scăderea cantităților de deșeuri eliminate prin depozitare, Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec a organizat în perioada 01.01.2016 — 31.12.2016 o campanie de colectare a bateriilor portabile descărcate, a corpurilor de iluminat consumate și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice uzate.

”Această campanile s-a materializat printr-o serie de minicaravane de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice, care au avut un itinerariu pe parcursul anului 2016 care a cuprins 41 de localități din județ. Campania a avut ca scop informarea și conștientizarea populației privind importanța colectării selective a deșeurilor, ca parte a unei atitudini civice europene, fiind o continuare a acțiunilor organizate în anii anteriori. În acest mod s-a contribuit la colectarea atât din mediul urban cât și din mediul rural, a unei cantități de 105115 kg DEEE în anul 2016, motiv pentru care mulțumim consiliilor locale participante pentru sprijinul acordat”, a declarat Sever Ioan Roman, director executiv al APM Bistrița-Năsăud.

Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud vă invită să veniți în sprijinul acestei acțiuni și în campaniile ce se vor organiza în cursul anului 2017, prin informarea și conștientizarea populației asupra importanței colectării selective a deșeurilor ca parte a unei atitudini civice europene.

 

SPUNE-TI PAREREA