Vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Alexandru Pugna, a fost numitîn funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii şi Indentităţii Naţionale prin Decizia 77/2017, a primului ministru Sorin Grindeanu.

Alexandru Pugna, cunoscut mai ales ca interpret de muzică folclorică, va face parte parte, astfel, din echipa ministrului culturii, Ionuț Vulpescu.

Alexandru Pugna s-a născut la data de 14 noiembrie 1961 în Căianu Mic, judeţul Bistriţa- Năsăud.
este absolvent din 2003 al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, secţia Teologie pastorală a Universităţii din Oradea și deține un master în Teologie, specializarea Istorie bisericească la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii din Oradea (2006), precum și un master în Drept, în Administraţie publică locală, la Facultatea de Ştiinţe Juridice a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad (2007).
El a fost Şef serviciu şi solist vocal în cadrul Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, în Ansamblul Folcloric Profesionist „Dor Românesc”, și realizator al emisiunilor de folclor „La izvor de cânt şi dor” la Radio Transilvania şi Televiziunea AS TV Bistriţa.
Este preşedintele Asociaţiei „Pană de păun” Bistriţa şi al Fundaţiei „Atlantida” Bistriţa.

În perioada 2000-2008, a fost consilier municipal, iar în 2008 a obţinut un mandat de consilier judeţean, În 2012, a fost desemnat vicepreședinte al Consiliului Judeţean, iar în 2016 a fost reales în această funcţie. Alexandru Pugna a candidat de două ori la alegerile parlamentare, dar nu a reușit să obțină un mandat de deputat.

SPUNE-TI PAREREA