Simona Tătar, medic pediatru în Cluj-Napoca, este în centrul unui scandal care s-a iscat în jurul demiterii sale de la Clinica Pediatrie 3 din acest oraș. Simona Tătar este din Bistrița și a profesat ani de zile la Cluj, renunțând la un post de medic în Franța. Conform stirimed.ro, ea a fost demisă de managerul Spitalului de Copii pentru că a renunțat la funcția didactică pe care o deținea în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Despre acest lucru a scris ea însăși pe pagina sa de facebook.

postare simona tatar

Sute de părinți au semnat o petiție online prin care cer reangajarea ei, fiind foarte mulțumiți de prestația ei ca medic.

„Cerem reangajarea doamnei doctor Tatar Simona in cadrul Spitalului Clinic de urgenta Cluj Napoca, deoarece prin decizia managementului de a desface contractul de munca a doamnei doctor, au rapit copiilor sansa de a fi diagnosticati si tratati de unul dintre cei mai buni medici pediatri de la noi din tara, doamna doctor Tatar Simona.
Datorita faptului ca domna doctor si-a dat demisia din UMF, managerul spitalului i-a desfacut contractul de munca si din cadrul spitalului, lasand astfel mii de copii fara medicul care le-a salvat viata.
Doamna doctor e omul, care fara nici o obligatie fata de noi, raspunde la telefon la 12 noaptea, ne consulta copiii in cel mai scurt timp de cand o contactam, nu se lasa pana nu afla diagnosticul corect si care ne ajuta de fiecare data sa trecem peste toate greutatile. Noua ne-a salvat copilul si mai stiu atat de multe persoane care se bucura in continuare de copiii lor, datorita profesionalismului si implicarii acestui medic deosebit.
E momentul sa fim noi alaturi de dansa si sa nu lasam sistemul acesta bolnav sa ia si medicii care isi iubesc meseria mai mult decat se iubesc pe ei. Va rog sa semnati aceasta petitie in incercarea de a schimba ceva pentru binele copiiilor nostri.
Va mulțumim pentru implicare!“, a scris inițiatorul petiției.

Managerul Spitalului de Copii a transmis poziția sa referitoare la acest subiect, susținând că a făcut totul conform legii:

„Pot să le spun (n.red. părinților) că în Cluj, în Spitalul Clinic de Copii sunt destui medici care pot să se ocupe de copiii lor. Problemele sistemului sanitar sunt multe, iar acestea nu se rezolvă prin petiții,prin presiune sau în stradă. Acestea se rezolvă cu înțelepciune. Audiențele nu se programează de pe o zi pe alta, o să le primesc pe acele mămici când o să le vină rândul”, a spus pentru ȘtiriMed, Cornel Aldea, managerul Spitalului de Copii Cluj.

De asemenea, reprezentanții UMF consideră că au acționat legal și nu i-au acordat doctoriței Tătar acel aviz favorabil, întrucât prin decizia dânsei a fost afectat procesul de învățământ.

Pe de altă parte, fostul manager al Spitalului de Copii, doctorul Ioan Figan, spune că ceea ce face actualul manager al unității medicale, este abuz în serviciu.

„Există un ordin de ministru care prevede clar că un medic cum este dânsa, care a stat cel puțin cinci ani în funcția de cadru didactic al UMF, poate să demisioneze din acea funcție și să își păstreze locul în clinică. Adică, doamna doctor trebuie să meargă cu o cerere la decanul de la UMF și să solicite un aviz prin care spune că vrea să profeseze în coninuare. Iar dacă are acei cinci ani, dar dânsa are 10 ani deja, acel aviz nu se poate să îi fie refuzat. Cu acel aviz trebuiesă meargă la Consiliul de Administrație al Spitalului și problema e rezolvată. Aceasta este procedura. Dacă nu s-a procedat așa cum zice legea, e abuz în serviciu”, a explicat pentru ȘtiriMed, dr. Ioan Figan

Simona Tătar a absolvit Colegiul Național „Liviu Rereanu“ din Bistrița și a studiat medicină la UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

3 COMENTARII

  1. Nu ar fi mai bine sa isi dea Nea’ managerul demisia. Cu sigurantă si el preda pe la UMF si de fapt d-na doctor ca multii altii de varsta ei ii sustineau orele lui Nea’ managerul si el încasa doar banii, iar când a spus STOP nu prea i-a convenit lui Nenea si s-a gândit el cumva sa pună presiune pe ea. Il numesc asa pt ca nu poate fi vorba sub nici o formă de un DOMN. Ar trebui sa il dea in judecată pt abuz în serviciu, ca spitalul nu e firma lui privată să facă ce vrea pe acolo.

  2. D-na Doctor Tatar Simona este unul din cei mai dedicati medici din cati am cunoscut. Si, din nefericire, am cunoscut destul de multi. Sper din suflet sa o reprimeasca in Spitalul Pediatrie 3, pentru ca si copiii ai caror parinti nu au posibilitati financiare sa poata beneficia, in continuare, de experienta si profesionalismul sau.

  3. Un medic foarte bun cu inalta pregătire mereu de ajutor care mi a dat multa încredere si a fost totul bine.Nu inteleg de ce a fost schimbată ,de cativa ani copilul s a invatat cu d na dr Tatar. Unde se semnează petitia?daca de mers la cj in strada pt a o ajuta eu sunt prezent in primul rand.

SPUNE-TI PAREREA