Un concert simfonic excepțional a avut loc în această seară la Bistrița, la Centrul Cultural Dacia.

Lumea bună a orașului, dar și politicieni și șefi de instituții au participat la concertul Anitei Hartig, pe acordurile Noii Orchestre Transilvane – Filarmonica Transilvania Cluj. Dirijorul orchestrei a fost Petronius Negrescu.

Peste 300 de melomani (sala fiind arhiplină) au ascultat lucrări de mare popularitate din creația compozitorilor familiei Strauss și arii din opere celebre. Soprana Anita Hartig i-a încântat pe cei prezenți cu vocea sa, interpretând opere de G. Puccini, Franz Lehar și George Grigoriu – „Valurile Dunării” – Muzica.

Soprana Operei din Viena a urcat pe scenă într-o superbă rochie verde și s-a bucurat de aplauzele frenetice ale spectatorilor. Președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, i-a oferit un buchet de flori și a felicitat-o. În pauza concertului, spectatorii au primit câte un pahar de șampanie din partea Consiliului Județean.

La eveniment au participat și deputații PSD Doina Pană și Ioan Deneș, prefectul Ovidiu Frenț, viceprimarul Cristian Niculae, fostul președinte al Curții Constituționale – Augustin Zegrean, șefi de instituții.

Anita Hartig este bistrițeancă și în prezent este soprană la Opera din Viena, considerată una dintre cele mai bune voci din lume. Anita Hartig a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, în 2008. Cu o voce plină, soprana este în prezent angajată a Operei de Stat din Viena. Anita este a doua solistă din România, după Angela Gheorghiu, care a cântat pe prestigioasă scenă Metropolitan Opera din New York, unde a impresionat cu rolul Mimi, din “La Boheme” a lui Giaccomo Puccini. A urcat pe scenă și la Scala din Milano (2012), la Opera de Bastille (Paris), la Yokohama, în Atena, la Bruxelles, la Berlin sau la Cardiff. Cronicile elogioase și apreciază vocea și capacitatea de a reda ingenuitatea personajelor interpretate.

SPUNE-TI PAREREA