Directorii liceelor și colegiilor din întreg județul au fost chemați de către Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, tocmai la Căianu Mic. Astăzi au beneficiat de noua infrastructură de învățământ a comunei Căianu Mic, cei care manageriază instituții de acest fel. Aproximativ 30 de directori de licee s-au întâlnit în cadrul unui cerc pedagogic la Liceul Tehnologic ”Ion Căian Românul” , o școală modernizată din temelii, care face cinste județului.

15978879_10206470756681587_1661132809_n

Întâlnirea a fost condusă de către Camelia Tabără, inspector general, care a vorbit despre învățământul tehnic și disciplinele tehnologice, despre importanța funcției de director, responsabilitățile care revin celor aflați pe aceste posturi precum și despre actualizările din legislație și sistemul de învățământ.

Au fost prezenți și domnii Cherhaț Adrian, inspector școlar pentru religie, Unciu Speranța – inspector scolar pentru invatamantul profesional și tehnic, Ioja Ionut – inspector școlar pentru proiecte educaționale, Învățământ particular și alternative educaționale.

Domnilor directori li s-au alăturat doamna Mureșan Monica, secretar general al Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud care a vorbit despre posibilitatea accesării unor fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman în domeniul învățământului tehnologic. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a trimis ca reprezentant la această întâlnire pe doamna Grațiela Nemeș pentru a aduce în atenția participanților informații relevante despre proiectul ROSE (Proiectul privind învățământul secundar – ROmanian Secondary Education project)

Evenimentul a fost onorat și de prezența primarului comunei Căianu Mic, Știr Dumitru Paul, care a întâmpinat oaspeții veniți în comună și a vorbit despre importanța și rolul educației în dezvoltarea comunităților. În ultimii patru ani s-au investit sume importante în infrastructura de educație din această localitate pentru a deveni un reper pe întreaga vale a Țibleșului.

„O prioritate a mea, în exercitarea funcției de primar al comunei Căianu Mic, a fost și va rămâne dezvoltarea și modernizarea infrastructurii educaționale pe plan local. Încă din primul mandat, am demarat elaborarea documentațiilor tehnice pentru modernizarea tuturor unităților de învățământ de pe raza comunei Căianu Mic. În luna mai a anului 2016 am inaugurat Școala Gimnazială din Dobric cu clasele I-VIII care a fost modernizată în totalitate. În luna noiembrie 2016 am inaugurat Liceul Tehnologic Ion Căian Românul din Căianu Mic, printr-o investiție de 1,3 mil euro finanțată prin Programul Operațional Regional Regio. În primavara acestui an vom face inaugurarea Grădiniței cu program normal din Căianu Mic, iar în perioada următoare vom demara lucrările de amenajare a Grădinițelor cu program normal în localitățile Dobric și Căianu Mare. Astfel, după finalizarea acestor investiții, în cursul acestui an, vom putea spune că întreaga infrastructură educațională este modernizată. Consider că investind în educație și în copii noștri, investim în clădirea unui viitor frumos și prosper”, spune Paul Știr, primarul comunei Căianu Mic.

16111265_1290531564340649_1612335747_n

Invitații au putut de asemenea observa modul în care printr-un proiect de modernizare și extindere având o valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro s-a transformat complet fața liceului, ajungând astăzi să fie dotat la standarde europene.

SPUNE-TI PAREREA