Gerul nu se lasă bătut cu una cu două, se va încălzi puțin, dar temperaturile rămân scăzute în următoarele două săptămâni și se anunță ninsori.
În Transilvania temperatura aerului va avea valori, atât diurne cât și nocturne, în marea lor majoritate, sub cele specifice perioadei. În prima săptămână din intervalul de prognoză, valorile diurne, foarte scăzute în primele două zile, vor fi în creștere până în 13 ianuarie, după care vor scădea din nou.
Maximele vor fi cuprinse, în medie, între -13 și -1 grad. Valorile nocturne, vor fi și mai scăzute decât cele de până acum în noaptea de 9/10 ianuarie, apoi vor crește, însă în cea mai mare parte a intervalului se vor menține sub limita de ger. În medie regională vor fi minime cuprinse între -23 și -5 grade.
Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului din cursul zilelor, în general în scădere ușoară și treptată, va avea maxime cuprinse, în medie, între -5 și -3 grade și minime între -14 și -11 grade. Condiții de precipitații vor fi în cea mai mare parte a timpului, cu o probabilitate mai ridicată în perioadele 11-15 ianuarie și 16-19 ianuarie.
La munte valorile termice vor crește până în ziua de 13 ianuarie, apoi nu se vor modifica semnificativ. Va fi ger în majoritatea nopților, dar și pe parcursul primelor trei zile. În prima săptămână vor fi valori maxime cuprinse în medie între -18 și -2 grade și minime între -22 și -8 grade. În săptămâna a doua, regimul termic, relativ staționar, va fi caracterizat de maxime cuprinse în medie între -7 și -5 grade și minime în jur de -11 grade. Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi ridicată începând cu data de 10 ianuarie.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.