Bistrițeanul Horațiu Pașca este omul momentului în sportul din Bistrița-Năsăud, după ce a devenit antrenor secund al echipei naționale de handbal feminin.

Se pare că cel care l-a vrut pe Horațiu Pașca la națională este chiar selecționerul Ambros Martin. „A fost propunerea lui Ambros Martin. Am fost plăcut suprins pentru că am o părere foarte bună despre Horaţiu Paşca. Am discutat propunerea în departamentul tehnic, apoi am propus-o Consiliului de Administraţie spre validare. Horaţiu Paşca este un antrenor foarte matur din punct de vedere al antrenorului pentru vârsta pe care o are”, a susţinut preşedintele FRH, Alexandru Dedu, conform Prosport.ro.

Legătură între Ambros Martin şi Horaţiu Paşca în handbalul de mare performanţă este Oana Chirilă, medaliată cu argint la Mondialul din 2005 şi bronz la Europeanul din 2010 cu echipa naţională. Primul a lucrat cu interul dreapta la Itxako (Spania), iar al doilea o are acum sub comandă la CSM Bistriţa.

Horațiu Pașca a început să antreneze încă de la vârsta de 26 de ani, când a preluat o grupă de junioare III şi a dus-o până la final la junioare I, cu care a cucerit medalia de argint la Campionatul Naţional. Cristina Laslo, Roxana Cîrjan, Abigail Vălean şi Cristina Boian sunt handbalistele cu care a lucrat la junioare, dar şi la U Cluj în sezonul 2013-2014. Din 2014, Horaţiu Paşca a revenit la Bistriţa, unde a preluat un proiect de la zero. În primăvara anului trecut a promovat în Liga Naţională, iar în prezent ocupă locul 7 cu CSM Bistriţa.

”În momentul în care ţi se dă ocazia de a lucra cu un bun naţional nu ai cum să refuzi. Este o onoare şi o mare responsabilitate să fiu cooptat în staff-ul tehnic al echipei naţionale. Ipocrizia nu este una din calităţile mele, aş minţi să spun că nu am fost suprins de această propunere”, ne-a declarat Horaţiou Paşca. Antrenorul Bistriţei nu a vorbit deocamdată cu Ambros Martin, ”dar din câte am înţeles el m-a propus pentru a veni la lot”, după cum a adăugat.

SPUNE-TI PAREREA