Deputatul PSD, Daniel Suciu, a declarat în prima conferință de presă din acest an că reprezentanții opoziției au dat dovadă de ipocrizie. Acesta s-a referit la faptul că reprezentanții opoziției au declarat că n-au avut timp să studieze programul de guvernare al PSD.

„Am auzit un adevărat cor al tânguielilor în Parlamanentul României. Și cei de la PNL și cei de la PMP și cei de la USR, în momentul în care noi am audiat miniștri și discutam despre programul de guvernare spuneau că nu au timp să studieze ceea ce oferă PSD ca proiecte, în programul de guvernare. Eu înțeleg că niciunul dintre partide nu a venit cu un program de guvernare concret, dar noi, cei de la PSD, încă din perioada de precampanie, am anunțat ceea ce vrem să facem. Românii, în 11 decembrie, au girat un program de guvernare pe care noi l-am adus în Parlament. Eu înțeleg că domniile lor ori nu au vrut, ori au fost invidioși și nu ne-au citit programul de guvernare, dar ar fi trebuit să o facă, că așa face orice politician responsabil. Nu poți să vii după aceea să spui că nu avem timp să studiem ceea ce propun alții, ceea ce au susținut românii în 11 decembrie”, a declarat Daniel Suciu.

Deputatul PSD s-a referit apoi și la faptul că parlamentarii USR au votat împotriva neimpozitării pensiilor. „Ca să merg mai departe, să vorbesc despre ipocrizie, vreau să vorbesc despre un partid nou, dar care văd că are niște apucături păguboase. Colegii mei de la USR și filiala din Bistrița-Năsăud ne-au spus cât îi preocupă de mult soarta cetățenilor și vor să schimbe paradigma politică și să schimbe modul de a face politică. Preocuparea parlamentarilor, guvernanților este să aducă bunăstare cetățenilor. Programul de guvernare al PSD, anunțat cu foarte mult timp înainte, prevedea un calendar extrem de simplu. În prima ședință, în prima sesiune parlamentară, eliminăm impozitul pe venit pentru pensii până în 2000 de lei și CASS. Toată lumea știa ceea ce face PSD și mi se pare incredibilă atitudinea celor 29 de parlamentari ai USR, inclusiv a colegei noastre din Bistrița-Năsăud de a vota împotrivă. Nicio justificare, niciun element nu poate justifica un asemenea vot, în condițiile în care peste 1 milion de pensionari din România, zeci de mii din Bistrița-Năsăud primesc bani în plus la pensie, după o viață de muncă iar tu să vii să votezi împotrivă, găsindu-ți niște explicații puerile mi se pare o sfidare la adresa cetățenilor României și ai județului Bistrița-Năsăud. Bine că sunt foarte buni la gesturi de imagine”, a mai declarat Daniel Suciu.

SPUNE-TI PAREREA